Schimbarea WhatsApp care te ajută să scapi de situațiile jenante: era imposibil înainte

Gabriel Peneș 23.12.2022, 13:44
Schimbarea WhatsApp care te ajută să scapi de situațiile jenante: era imposibil înainte

Schimbarea WhatsApp care te ajută să scapi de situațiile jenante. Cu siguranță, te-ai bucurat atunci când cunoscuta aplicație a introdus opțiunea de ștergere a mesajelor pe care le-ai trimis accidental ori asupra cărora te-ai răzgândit. Totuși, mai lipsea ceva, în caz că, din grabă sau neatenție, accesai opțiunea doar de ștergere pentru tine a respectivelor mesaje, destinatarul păstrând în continuare textul pe care l-ai fi vrut eliminat.

Schimbarea WhatsApp care te ajută să scapi de situațiile jenante

WhatsApp a introdus încă din 2017 posibilitatea ștergerii mesajelor expediate accidental sau a celor asupra cărora te-ai răzgândit după trimitere. Conceptul respectiv a suferit însă mai multe actualizări de-a lungul anilor, până când a ajuns la formula actuală.

La momentul lansării funcției „Delete for Everyone” (Șterge pentru toți), aveai la dispoziție 7 minute pentru a șterge un mesaj expediat pe WhatsApp pentru toți participanții la discuție. În luna august a acestui an, termenul respectiv s-a extins până la 60 de ore – altfel spus, două zile și jumătate – din momentul în care ai apăsat pe „Send”.

În tot acest timp, a fost disponibilă și o opțiune intitulată „Delete for Me” (Șterge pentru mine). Aceasta nu te ajută însă decât să faci curățenie prin mesaje pentru tine, având în vedere că ele rămân în continuare afișate pentru destinatar.

Schimbarea WhatsApp care te ajută să scapi de situațiile jenante: era imposibil înainte
În a patra imagine, de la stânga la dreapta, poți vedea cum va arăta fereastra pe care o vei putea accesa pentru a șterge mesajul din conversatie si pentru tine si pentru destinatar

Era imposibil înainte

Cel mai trist este dacă apeși din greșeală „Delete for Me”, când tu, de fapt, ai fi vrut să alegi „Delete for Everyone” (Șterge pentru toți). Din fericire, cei de la WhatsApp s-au gândit să facă ceva în legătură cu asta.

Să ne imaginăm următorul scenariu simplu. Ai vrut să ștergi un mesaj trimis cuiva, dar ai optat din greșeală să ștergi textul din conversația respetivă cu butonul „Delete for Me” în loc de „Delete for Everyone”. Din păcate, din momentul în care l-ai șters pentru tine, nu-l mai poți recupera și, implicit, nu-l mai poți șterge din fereastra de conversație a celorlalți participanți la dialog. Aici intervine „Accidental Delete”, adică schimbarea adusă acum de WhatsApp, scrie metro.co.uk.

Va trebui, însă, să acționezi rapid. Practic, pentru câteva momente, ai posibilitatea să anulezi ștergerea accidentală a unui mesaj pentru tine. În ce fel? Este vorba de o fereastră de doar cinci secunde în care poți reveni asupra deciziei, dar pentru majoritatea situațiilor s-ar putea să fie suficient.

Nu de alta, dar dacă nu ți-ai dat seama în cinci secunde că ai greșit butonul de ștergere, este improbabil să o faci în câteva ore sau câteva zile, pe lângă faptul că nu este ca și cum poți verifica acest detaliu în WhatsApp. Caracteristica este valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât și de iPhone.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....