Schimbarea Spotify la care nu se aștepta nimeni: ce oferă acum, pe lângă podcasturi și muzică

Gabriel Peneș 22.09.2022, 09:44
Schimbarea Spotify la care nu se aștepta nimeni: ce oferă acum, pe lângă podcasturi și muzică

Utilizatorii Spotify au parte de o surpriză puțin anticipată. Compania de streaming audio vrea să intre pe o piață nouă, dar cu potențial uriaș, cea a audiobook-urilor. Deocamdată, noul serviciu va fi valabil doar în anumite state, precum SUA, unde vor fi disponibile peste 300.000 de cărți audio pentru început, dar accesul va fi extins în timp și acest tip de conținut va fi disponibil și utilizatorilor din alte țări.

Schimbarea Spotify la care nu se aștepta nimeni

Compania de streaming audio Spotify face pasul spre o nouă piață, diferită de cea a muzicii și podcasturilor, scrie profit.ro. Ținta o reprezintă audiobook-urile, ce for fi oferite utilizatorilor în cadrul propriei platforme de streaming. Cărțile audio reprezintă 6-7% din întreaga piață a cărților, dar această nișă crește cu 20% în fiecare an. Cei de la Spotify sunt convinși că această inițiativă va face ca și creșterea să fie mult mai substanțială.

Utilizatorii vor avea acces la un scurt fragment dintr-o carte audio, echivalentul unui trailer cinematografic, iar pentru achiziție vor fi direcționați către site-ul Spotify, care vrea să elimine astfel comisionul pe care ar fi trebui să-l plătească către Google sau Apple. La fel ca și muzica și podcasturile, recomandările de cărți audio vor fi „țintite” în funcție de algoritmul care cuantifică preferințele personalizate ale utilizatorilor.

Cărțile audio vor fi recomandate pe baza unui algoritm

În privința accesului la cărțile audio, utilizatorii nu vor trebui să-și facă griji: nu va exista nicio diferențiere între cei care folosesc varianta premium și cei care o preferă pe cea cu reclame, fiecare carte audio va avea un preț – utilizatorul va plăti pentru fiecare audiobook pe care dorește să-l asculte.

Cărțile audio vor beneficia de toate funcțiile ce sunt deja folosite pe platformă, precum descărcarea pentru ascultare offline ori schimbarea vitezei de redare a conținutului. Veniturile astfel rezultate vor fi împărțite între Spotify și deținătorii drepturilor de difuzare. Reprezentanții companiei nu au precizat care e raportul în care va fi realizată această împărțire, dar au menționat că acesta se încadrează în limitele industriei.

Doar în Statele Unite, pentru început, Spotify le va oferi propriilor utilizatori acces la peste 300.000 de cărți audio. Accesul va fi extins, în timp, iar acest tip de conținut va fi disponibil și în alte țări. În orice caz, pentru utilizatorii platformei de streaming audio, care sunt și iubitori de cărți, noua ofertă nu poate decât să-i bucure. Ei vor avea acces și la lecturile preferate, în formatul audio, fără a mai fi nevoiți să le caute în altă parte.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....