Schimbare uriașă privind eliberarea buletinelor. Modificarea îi va bucura pe români

Badea Violeta 22.10.2022, 18:05
Schimbare uriașă privind eliberarea buletinelor. Modificarea îi va bucura pe români

Anunțul care-i va bucura pe toți românii! Știm cu toții că birocrația ne dă mari bătăi de cap, mai ales atunci când trebuie să depunem actele pentru eliberarea buletinului. Procesul este unul greoi. Am aflat însă, de curând, că lucrurile s-ar putea simplifica puțin. Se anunță o schimbare majoră. Iată despre ce este vorba!

Modificare la eliberarea actelor de identitate

Anunț important pentru toți românii! Conform unui nou proiect de lege dezbătut de senatori, buletinele ar putea fi obținute și în altă localitate decât cea de domiciliu, informează Antena 3 CNN.

În momentul de față, proiectul de lege se află în dezbatere în Senat. Potrivit acestuia, orice cetățean ar putea să-și schimbe cartea de identitate la orice serviciu de evidență persoanelor, indiferent unde se află în țară.

Acum, românii își pot schimba cartea de identitate doar la serviciul de evidență a persoanelor de pe raza localității sau reședinței unde locuiesc, după cum precizează legea.

De asemenea, se întrevăd modificări și în ceea ce privește schimbarea domiciliului. Dacă noua lege va trece de Parlament, românii vor fi obligați să înștiințeze autoritățile, în termen de 15 zile, să se noteze în cartea de imobil că locuiesc la adresa respectivă și totodată să își schimbe buletinele.

Citește și Noi tentative de fraudă online. De această dată este folosită, în fals, identitatea Jandarmeriei!

Modificare in ceea ce priveste eliberarea buletinelor
Modificare in ceea ce priveste eliberarea buletinelor

Ce alte modificări ar mai putea apărea

Dacă proiectul va trece de Parlament vor exista modificări și în ceea ce privește numărul de persoane care se pot înregistra în buletin la o singură adresă.

Noua lege prevede că „spaţiul care face obiectul titlului locativ trebuie să îndeplinească, prin raportare la numărul de persoane care locuiesc în acesta, exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute de Anexa nr. 1 la Legea locuinţei nr. 114/1996”.

Totuși, există și excepții. Este vorba de persoanele care au calitatea de soţ, rudă sau afin până la gradul IV, inclusiv, cu găzduitorul. Momentan, proiectul se află pe masa Senatului. Pentru a intra în vigoare, el trebuie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Citelte și Buletinul cu cip. Când va fi disponibil în România și ce noi reguli apar privind actele de identitate!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...