Schimbare neașteptată în topul celor mai bogați români. Ion Țiriac nu se mai regăsește pe prima poziție a clasamentului, cine l-a detronat

Stan Filon 06.01.2023, 08:47
Schimbare neașteptată în topul celor mai bogați români. Ion Țiriac nu se mai regăsește pe prima poziție a clasamentului, cine l-a detronat

Schimbare neașteptată în topul celor mai bogați români, unde Ion Țiriac a fost detronat! Cel mai cunoscut miliardar român a căzut pe locul 2, după o altă intrare în forță în topul Forbes. Vedeți în rândurile de mai jos cine se află acum pe locul 1.

Schimbare neașteptată în topul celor mai bogați români

Așadar, topul Forbes al celor mai bogați români a fost actualizat, iar surpriza anului a fost căderea din topul clasamentului al celui mai cunoscut miliardar din România, Ion Țiriac.

Cei care se află acum pe locul 1 sunt Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, care l-au detronat pe Ion Țiriac. Aceștia au o avere estimată la 13 miliarde de lei și au urcat pe locul întâi al topului alcătuit de cunoscuta revistă economică.

Schimbare neasteptata in topul celor mai bogati romani
Schimbare neasteptata in topul celor mai bogati romani

Cădere spectaculoasă

Topul celor mai bogați români cuprinde acum numele a 26 de miliardari în lei, cu opt mai mulți față de 2021. Averea acumulată depășește suma de 84 de miliarde de lei, în creștere cu aproape 20 de miliarde de lei, în comparație cu 2021.

O cădere spectaculoasă a fost cea a lui Daniel Dines, care a ocupat primul loc și care a cunoscut o scădere a averii după ce acțiunile UiPath s-au prăbușit. În rest, alți oameni de afaceri din listă au cunoscut creșteri ale veniturilor. Acum, frații Pavăl, care au investiții și pe piața imobiliară, domină clasamentul, iar Ion Țiriac, care în trecut a condus clasamentul bogaților, se află în prezent pe locul doi.

„Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție. Omul de afaceri este cunoscut pentru Banca Comercială Ion Țiriac, prima bancă privată din România, care a fost înființată în 1990. Ulterior, entitatea a devenit Unicredit, iar în urmă cu șapte ani Ion Țiriac și‐a vândut pachetul de acțiuni către grupul italian. Banca și‐a schimbat denumirea în Unicredit Bank. În aceeași perioadă, omul de afaceri a vândut și participația în Metro Group” potrivit Forbes.

8 miliarde de lei este averea lui Dines, situat acum pe poziția a treia, depășit de Ion Țiriac cu o avere de 8. 5 miliarde de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...