Schimbare importantă la CFR. Cum îți vei putea cumpăra bilete începând cu luna iulie 2022

Ana Anitoiu 17.04.2022, 11:40

Românii ar putea avea la dispoziție o nouă modalitate de a-și cumpăra bilete, începând din data de 1 iulie, potrivit unui proiect de ordin ce se află în dezbatere publică la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Proiectul prevede și noi tarife în transportul feroviar public de călători.

O nouă modalitate de a cumpăra bilete de tren, din iulie

Dacă proiectul de ordin ce se află în dezbatere publică la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va ajunge să fie aprobat, românii ar putea avea la dispoziție încă o modalitate de a-și cumpăra bilete de tren, în afară de cea online sau cea de la ghișeele din gări.

Mai exact, de la 1 iulie, românii ar putea să plătească biletele de tren și prin SMS. Astfel, persoanele care nu-și doresc să stea la coadă la ghișeele din gări sau cele care nu au conexiune la internet, dar au nevoie de bilete de la CFR, ar putea avea la dispoziție această soluție.

O altă noutate va fi că prețurile plătite prin SMS vor putea fi stabilite de operatorii de transport feroviar public de călători și în moneda euro. Acestea vor fi achitate la cursul băncii cu care colaborează operatorul de transport feroviar public de călători.

În acest caz, tarifele ce sunt prevăzute în anexa proiectului de ordin ar putea fi depășite doar ca să acopere sumele rezultate din conversia valutară a tarifelor și sumele ce reprezintă costul serviciilor de mesaje scurte – SMS.

Schimbare importanta la CFR. Cum iti vei putea cumpara bilete incepand cu luna iulie 2022
Noi tarife pentru biletele de tren

Noi tarife pentru biletele de tren

Proiectul de ordin al viceprim-ministrului, ministrului Transporturilor și Infrastructurii pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători a fost publicat în dezbatere publică la data de 14 aprilie.

Pentru trenul interregio, tarifele întregi ale biletelor pornesc la clasa a doua, de la 9,50 de lei, pentru distanțe scurte de 1 – 10 kilometri, și ajung până la 160 de lei, pentru distanțe cuprinse între 901 și 1.000 de kilometri. La peste 1.000 de kilometri distanță, prețul este de 18 lei la fiecare 100 de kilometri.

La clasa I, prețurile întregi ale biletelor pornesc de la 13 lei, pentru distanțe între 1 și 10 kilometri, și ajung la 232 de lei, pentru distanțe mari, între 901 și 1.000 de kilometri. Pentru peste 1.000 de kilometri, tariful este de 18 lei la fiecare 100 de kilometri.

La trenurile regio, tarifele întregi sunt mai mici. La clasa a doua, acestea pornesc de la 4,50 lei, pentru distanțe între unul și 10 kilometri, și ajung la 66 de lei pentru distanțe între 401 și 500 de kilometri sau la câte 14 lei pe kilometri pentru distanțe mai mari, de peste 500 de kilometri.

Conform Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, cea mai recentă modificare pe care au suferit-o tarifele pentru transport feroviar de călători a avut loc la data de 1 septembrie 2013. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea toate noile tarife.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...