Gafa făcută de Ministrul Transporturilor în prezența premierului. Ce a putut să spună la conferința de presă

Badea Violeta 16.12.2021, 20:32
Gafa făcută de Ministrul Transporturilor în prezența premierului. Ce a putut să spună la conferința de presă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut o gafă de proporții astăzi, 16 decembrie, într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Nicole Ciucă, la sediul Consiliului Judeţean Dolj. Acesta și-a dat seama că a greșit și a încercat să se corecteze, însă a fost prea târziu. Iată ce a putut să spună!

Ministrul Transporturilor, gafă într-o conferință cu Nicolae Ciucă

Vicepremierul Sorin Grindeanu s-a încurcat în cuvinte în conferinţa de presă susţinută chiar alături de premierul Nicole Ciucă. În timp ce făcea referire la premier, ministrul Transporturilor  a spus „a mințit”. Ulterior, acesta și-a dat seama că a greșit și s-a corectat spunând „a amintit”.

„De asemenea, domul prim-ministru a minţit… a amintit şi de vizita noastră pe tronsonul II al drumului expres Piteşti-Craiova.

Suntem optimişti că în prima jumătate a acestui an tronsonul II va fi dat în folosinţă, inclusiv variantele ocolitoare pentru Balș și Slatina”, a spus vicepremierul.

De asemenea, acesta a precizat că speră ca mobilizarea constructorului, care e acelaşi pe tronsoanele doi, trei şi patru, să se menţină.

Amintim că cei doi au participat la semnarea acordului pentru extinderea şi modernizarea  Aeroportului Internaţional Craiova.

Sorin Grindeanu, gafa de fata cu Nicolae Ciuca
Sorin Grindeanu, gafa de fata cu Nicolae Ciuca

„Era nevoie de această modernizare”

Nicolae Ciuca a vorbit despre importanța acestei modernizări. De asemenea, acesta a subliniat faptul că proiectul este susţinut din fonduri europene.

„Nu cred că trebuie să insist pe ceea ce înseamnă economia de trafic al pasagerilor, în regiune, legăturile şi conexiunile cu ţara şi cu celelalte ţări din Europa, este cât se poate de clar că era nevoie de această modernizare.

Faptul că s-a reuşit ca proiectul să fie susţinut din fonduri europene, aproximativ 400 de milioane sunt bani europeni este de asemenea importantă”, a declarat prim-ministrul României.

Nicolae Ciucă a precizat că își dorește ca absorbția de fonduri europene să fie cât mai mare la nivel naţional. Pentru a se putea îndeplini acest obiectiv, premierul a spus că ar trebui să instrumentalizăm partea de proiecte europene.

„Avem tot ceea ce înseamnă buget şi plan pentru aceste fonduri, din păcate absorbţia nu a fost cea care ne-am dorit să o avem.

Dacă există o centralizare excesivă a componentei de proiecte şi şi execuţie, şi dacă nu  cumva să procedăm la descentralizare şi să autorizăm ca la nivel regional, local, să poată să fie preluată din această presiune a activităţilor legate de partea de proiectare, concept şi execuţie.”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a mai precizat că prin ordonanţa legată de PNRR a urmărit ca prin reglementare, să se descentralizeze o parte din aceste proiecte, cel puţin pe educaţie, social şi sănătate, să fie preluate şi de autorităţile regionale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...