Schimbare anunțată de STB de la 1 iulie. Toți călătorii vor resimți decizia companiei de transport

Ana Anitoiu 20.06.2022, 16:38

Societatea de Transport București (STB) a anunțat o schimbare ce va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. Toți călătorii vor resimți efectele unei decizii ce a fost luată pentru toate vehiculele.

Schimbare pentru călătorii STB, de la 1 iulie

Mai exact, conform Societății de Transport București, începând de la 1 iulie, toate vehiculele ce aparțin STB vor fi igienizate de către operatori privați. Astfel, bucureștenii vor călători în autobuze și tramvaie mai curate.

Operatorii privați vor igieniza vehiculele STB în cadrul tuturor unităților de exploatare, respectiv în cele 11 depouri: Victoria, Bucureștii Noi, Dudești, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni, Bujoreni; precum și în cele opt autobaze: Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia și Giurgiului.

Schimbare anuntata de STB de la 1 iulie
Vehiculele STB vor fi igienizate

La ce se pot aștepta cei care circulă cu vehicule ale STB

Concret, vehiculele ce aparțin STB vor trece printr-un program complex de salubrizare. Acesta presupune efectuarea a trei tipuri de operații de întreținere, astfel. Primul tip este igienizarea zilnică la retragerea vehiculelor în autobază sau depou.

Celelalte două tipuri de operații sunt: Spălare sau igienizare la 10 zile sau la comanda unității beneficiare; precum și spălare sau igienizare la comanda unității, înainte ca un vehicul să intre în hala de întreținere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este nevoie.

„Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu țin de obiectul principal de activitate, STB S.A. oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curățeniei din mijloacele de transport și condițiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi.

Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din stații în condițiile inițiale, fără a fi vandalizate, e o cerință obligatorie pentru fiecare cetățean al metropolei”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criț.

Ce obligații vor avea operatorii privați cu care va colabora STB

Reprezentanții STB au precizat că operatorii privați vor avea obligația de a verifica și a lua imediat măsuri de ștergere sau îndepărtare a graffiti-urilor fără să deterioreze aspectul, calitatea stratului de vopsea și amenajările interioare ale vehiculelor.

În plus, aceștia vor trebui să facă toate activitățile necesare pentru ca vehiculele ce sunt pe traseu cu călători să îndeplinească, la standarde calitative ridicate, condițiile de curățenie și igienă ce sunt impuse de legislația în vigoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...