Schimb dur de replici în Parlament! Ludovic Orban a răbufnit public

Luiza Moldovan 18.05.2020, 19:17
Schimb dur de replici în Parlament! Ludovic Orban a răbufnit public

Discuții tensionate astăzi în Parlament, când Ludovic Orban a lăsat totul la o parte și a sărit pe pesediști. Tema discuțiilor au fost măsurile de relansare economică și reducerea efectelor crizei Covid, dar, în curând aceasta a deraiat înspre altele.

„Se vede că nu înțelegeți nimic din UE!”

„Dezbaterea era legată de economie și viitorul economiei și reducerea efectelor negative ale crizei Covid. În scurtul timp pe care l-am avut la dispoziție pentru a prezenta pe scurt măsurile, am încercat să vă prezint câteva puncte de reper ale programului nostru. Mă aștept să se vorbească despre economie. Nu s-a vorbit despre asta. Nu voi da decât o singură replică: se vede că nu întelegeți nimic despre UE!”, a izbucnit premierul, deranjat de faptul că discuția din Parlament a deviat de la temă.

În plus, unii politicieni i-au cerut demisia, fapt care l-a iritat vizibil.

„Nu vă e rușine să vorbiți despre românii care pleacă ca muncitori sezonieri, după ce ați alungat milioane de români din țară? O asemenea obraznicie, îmi e greu să trec peste ea”, a continuat Orban.

Ciolacu - mai cu moț, mai fără mască  Foto: INQUAM Photos/ George Calin
Ciolacu – mai cu moț, mai fără mască Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Marcel Ciolacu nu purta mască în Parlament

Cum toată lumea i-a cerut cifre exacte, Orban a insistat că acest lucru nu se poate atâta vreme cât nu știe exact pe ce se poate baza de la Uniunea Europeană:

„Toată lumea vorbește de cifre. Încă nu am prezentat o cifră pentru că as fi lipsit de responsabilitate atâta timp cât nu știu pe ce resurse de la UE putem conta. Când o să avem o estimare a resurselor financiare de care dispunem, fiți siguri că o să vă spunem”, a arătat premierul.

Orban a spus de mai multe ori că modelul pe care mizează Guvernul pe care-l conduce este de stimulare a investițiilor și de modernizare a infrastructurii.

Premierul s-a luat chiar și de faptul că Marcel Ciolacu nu purta masca, deși aceasta e obligatorie în spațiile închise.

Urmăriți Impact.ro și pe