Schema de vaccinare pentru Pfizer și Moderna s-ar putea schimba. Reacția medicului Beatrice Mahler

Ana Anitoiu 26.02.2021, 21:49
Schema de vaccinare pentru Pfizer și Moderna s-ar putea schimba. Reacția medicului Beatrice Mahler

Schema de vaccinare pentru Pfizer și Moderna s-ar putea schimba. Producătorii celor două seruri ce se bazează pe tehnologie ARN-mesager au în plan să facă un nou pas în scopul imunizării împotriva coronavirusului. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, și-a spus părerea despre această veste.

Cum s-ar putea schimba schema de vaccinare pentru Pfizer și Moderna

În prezent, companiile Pfizer-BioNTech și Moderna analizează varianta administrării unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a crește numărul de anticorpi, precum și pentru a oferi protecție față de noile tulpini ale coronavirusului. Ambele companii au dat deja startul unor demersuri pentru autorizarea unor noi studii clinice.

Mai exact, Pfizer și Moderna intenționează să se revină la participanții în primele etape ale studiilor clinice pentru a verifica în ce măsură administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19, la șase luni sau la un an, ar putea să ducă la o creștere a imunității căpătate de organismul uman în fața unei eventuale infectări cu noul coronavirus.

Schema de vaccinare pentru Pfizer si Moderna s-ar putea schimba. Reactia medicului Beatrice Mahler
O persoana vaccinata de un cadru medical

Ce intenție au producătorii Pfizer și Moderna

În plus, producătorii de la Pfizer și Moderna încearcă să verifice în ce măsură administrarea unei a treia doze a vaccinului anti-COVID-19 la un interval mai mare de timp față de cele două inițiale ar putea proteja organismul împotriva infectării cu noile tulpini ele coronavirusului.

Reprezentanții producătorilor au atras atenția că dezvoltarea de noi tulpini ale coronavirusului ar putea să pună în pericol obținerea imunității de grup după ce suficientă populație este vaccinată anti-COVID-19 cu cele două seruri în două doze.

Beatrice Mahler, despre schimbarea schemei de vaccinare anti-COVID-19

Medicul Beatrice Mahler susține că studiile pentru administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer sau Moderna s-ar putea dovedi eficientă în cazul noilor tulpini de coronavirus. Doctorul a precizat că cele două seruri ce s-au folosit până acum oferă protecție pentru o perioadă de un an. Specialista a recomandat să fie repetate analizele de anticorpi, dacă rezultatele nu sunt cele așteptate, pentru că pot să apară erori ce nu țin de proba recoltată, ci de diverse alte variabile.

“Se pune întrebarea dacă această a treia doză n-ar putea să fie ușor adaptată provocărilor cu care ne confruntăm în acest moment. Acest vaccin este eficient pentru tulpinile din Marea Britanie și Africa de Sud. Nu avem nevoie de o altă doză cel puțin pentru următorul an. Studiile pentru a fi eficient și pentru a fi aprobate au nevoie de timp și de aceea în acest moment persoanele care au primit dozele de vaccin anul trecut probabil intră în această a treia etapă de evaluare a imunității pe termen lung la administrarea dozei de rapel. Sunt un număr de persoane care nu dezvoltă anticorpi dar aici sunt variante și tipologii extrem de rare, dacă vorbim de cele două vaccinuri – sub 5% din populație”, a declarat medicul Beatrice Mahler la Digi24, precizând că răspunsul după aceste studii va veni mult mai repede decât perioada de dezvoltare și testare a serului anti-COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...