Scenele pe care lumea credea că le-a depășit. Chinezii urlă de la geamuri în Shanghai exact ca la Wuhan în urmă cu doi ani

Ioana Bucur 11.04.2022, 12:53

La doi ani de la imaginile teribile din Wuhan, primul mare focar cunoscut al pandemiei de Covid-19, chinezii își urlă disperarea de la geamuri. De data asta, se întâmplă în Shanghai. Orașul cu 26 de milioane de locuitori continuă să rămână în lockdown total. Autoritățile nu au anunțat când va fi ridicată restricția.

După o săptămână de carantină totală, chinezii urlă de la geamuri în Shanghai

Scene pe care speram să le lăsăm în trecut se repetă acum într-unul dintre cele mai mari orașe din China. Autoritățile au impus carantina în Shanghai, în două etape, începând din 28 martie. Inițial au fost vizate cartierele estice, apoi întregul oraș a intrat în lockdown.

Administrația locală a decis prelungirea carantinei, oamenii neavând voie să iasă din case. Nu a fost anunțată o dată exactă când restricţiile vor fi ridicate.

China a trimis armata şi mii de angajaţi din domeniul sănătăţii în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor Covid-19 pentru toţi cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, fiind cea mai amplă astfel de acţiune de la începutul pandemiei de coronavirus.

Oamenii au ajuns să își urle frustrarea. O înregistrare video este redistribită masiv pe platformele de social media. Publicată de cunoscutul realizator de radio din SUA, Patrick Madrid, aceasta surprinde momentele în care locuitorii din Shangahi țipă noaptea de la geamurile locuințelor, după o săptămână de carantină totală impusă de autorități.

„Ce?? Acest videoclip filmat ieri în Shanghai, China, de tatăl unei prietene apropiate de-ale mele. Ea a verificat autenticitatea acestuia: oameni care țipă la ferestre după o săptămână de blocare totală, fără a putea părăsi apartamentul, sub niciun motiv”, a scris Patrick Madrid în descrierea înregistrării video.

„Nimeni nu știe când se va termina”

Omul de radio revine cu un mesaj postat în secțiunea de comentarii: „Traducerea pe care mi-a dat-o: „Este Shanghai, toată lumea țipă, a început cu un cuplu, acum toată lumea țipă, după o săptămână de izolare, ceva se va întâmpla, nimeni nu știe când se va termina”.

Preşedintele chinez Xi Jinping a îndemnat ţara să elimine focarul cât mai curând posibil, respectând politica de „eliminare dinamică”.  Vicepremierul Sun Chunlan a cerut oraşului „să întrepriundă acţiuni hotărâte şi rapide” pentru ţine sub control pandemia.

Efectele noului set de restricții se simt deja. Nio, producător chinez de vehicule electrice, a anunțat că a suspendat producția.

„Din martie, din motive legate de epidemie, partenerii furnizori ai companiei din mai multe locuri, inclusiv Jilin, Shanghai şi Jiangsu, au suspendat producţia unul după altul şi încă nu şi-au revenit. Din cauza impactului acestui fapt, Nio a fost nevoită să oprească producţia de maşini”, a spus compania sâmbătă, în aplicaţia sa mobilă.

Și Tesla și-a suspendat producţia la fabrica sa din Shanghai începând cu 28 martie, după ce oraşul a început o carantină în două etape, care a fost ulterior extinsă în toată metropola.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...