Scene incredibile în Parlamentul României. George Simion i-a lăsat în beznă pe parlamentari

Beatrice Dumitru 27.09.2022, 16:34
Scene incredibile în Parlamentul României. George Simion i-a lăsat în beznă pe parlamentari

Scene incredibile au avut loc, marți, în Parlamentul României din cauza majorării salariilor demnitarilor  și aleșilor locali. Liderul AUR George Simion a fost la un pas de bătaie cu un deputat PSD, iar apoi le-a stins lumina parlamentarilor din Comisia de Muncă, cerându-le să facă economie.

Scandal în Parlament

Scandalul dintre parlamentarii din Comisia de Muncă a izbucnit în timp ce se discuta despre majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor și șefilor de consilii locale și județene, cu aproximativ 1.500 lei brut.

George Simion și vicepreședintele social-democraților Gabriel Zetea au avut un schimb mai dur de replici, după ce liderul AUR l-a acuzat de ipocrizie pe deputatul PSD. Gabriel Zetea a spus că prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale.

Scene incredibile în Parlamentul României. George Simion i-a lăsat în beznă pe parlamentari
Scandal în Parlamentul României din cauza majorării salariilor demnitarilor și aleșilor locali.

Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, i s-a adresat Gabriel Zetea lui George Simion.

Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton ridicat. ”Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, i-a spus Simion deputatului PSD.

George Simion a stins lumina la Comisia de Muncă

După mai multe jigniri și înjurături, George Simion a stins lumina, la propriu, în Comisia de Munca. „Faceți economie”, a spus liderul AUR după gestul său.

După tot scandalul, Coaliția PSD-PNL-UDMR a modificat ordonanța privind majorarea salariilor demnitarilor, astfel încât doar aleșii locali pot beneficia de prevederile legale pentru majorarea salariilor, la nivelul anului 2021. Salariile demnitarilor au fost înghețate în anul 2019

Raportul trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este decizional. Votul ar urma să fie dat tot azi.

Plenul Senatului a votat pe 21 septembrie majorarea salariilor parlamentarilor și primarilor după ce UDMR, partid aflat în Coaliția de guvernare, a depus un amendament prin care veniturile acestora să crească cu 25%.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...