Scene incredibile în Iași, după ce un șofer beat a adormit fix în mijlocul unei intersecții. Cum a reacționat când l-au găsit polițiștii

Elena Avramescu 02.06.2021, 10:48
Scene incredibile în Iași, după ce un șofer beat a adormit fix în mijlocul unei intersecții. Cum a reacționat când l-au găsit polițiștii

Un șofer beat a adormit fix în mijlocul unei intersecții. Un bărbat a fost aspru pedepsit de judecători după ce a adormit la volan, fiind la un pas de a provoca o tragedie. Astfel că magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Vinghiac la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, deoarece conducea un vehicul sub influența alcoolului și fără permis. Iar în timp ce bloca șoseaua, s-a trzeit cu polițiștii lângă el.

Un șofer beat a adormit fix în mijlocul unei intersecții

Se pare că autoturismul ar fi luat-o la vale și astfel a ajuns în mijlocul șoselei. După aceast incident nefericit, bărbatul a fost pedepsit de judecători, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași condamnându-l pe Constantin Vinghiac la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis.

Un șofer beat a adormit fix în mijlocul unei intersecții. Pe data de 7 decembrie 2020, la ora 19:44, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Zafira pe calea Galata, din municipiul Iași, având dreptul de a conduce suspendat din data de 13 ianuarie 2020, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni, ocazie cu care avea o îmbibație alcoolică de 2,46 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv o îmbibație alcoolică de 2,26 g/l alcool pur în sânge la a doua probă, au declarat anchetatorii ieșeni.

Cu toate acestea, sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată. Prin urmare, procesul lui Constantin Vinghiac (41 de ani) a început la data de 28 ianuarie 2021 iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis.

Un sofer beat a adormit fix in mijlocul unei intersectii
Un sofer beat a adormit fix in mijlocul unei intersectii

Pe data de 7 decembrie 2020, la ora 19:44, inculpatul a condus autoturismul marca Opel Zafira pe calea Galata, din municipiul Iași, având dreptul de a conduce suspendat din data de 13 ianuarie 2020, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni, ocazie cu care avea o îmbibație alcoolică de 2,46 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv o îmbibație alcoolică de 2,26 g/l alcool pur în sânge la a doua probă, au declarat anchetatorii ieșeni.

Se pare că, la ora 20:13, autoturismul Opel Zafira se afla staționat pe șosea, în timp ce alte vehicule îl ocoleau iar la ora 20:14, o autospecială de Poliție a ajuns la semaforul de la intersecția respectivă la culoarea roșie. În plus, în fața autospecialei de Poliție erau staționate la semafor în jur de 7 mașini iar după ce s-a facut verde la semafor, s-au pus în mișcare primele 2-3 mașini, iar un autoturism încă staționa. Mașinile din coloană au început, așadar, să-l ocolească, intrând pe contrasens.

În momentul în care autospeciala de Poliție a ajuns în dreptul autoturismului marca Opel, care staționa ușor oblic pe partea carosabilă, polițistul rutier a observat la volan un bărbat, care stătea cu bărbia în piept și nu se mișca. În momentul în care a văzut că este o persoană la volan, echipajul de Poliție a oprit paralel cu acea mașină și a pus în funcțiune semnalele luminoase. Polițiștii au coborât din autospecială, iar un agent a mers la geamul autoturismului, a bătut, însă inculpatul nu a avut vreo reacție. Polițistul a deschis portiera din stânga-față, moment în care inculpatul a tresărit și s-a trezit, au spus, în încheiere, procurorii ieșeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...