Scene incredibile în Galați. Un copil de 10 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt chiar de tată. De ce a rămas bărbatul nepedepsit

Elena Avramescu 10.05.2021, 12:14
Scene incredibile în Galați. Un copil de 10 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut crunt chiar de tată. De ce a rămas bărbatul nepedepsit

Un copil de 10 ani, bătut crunt chiar de tată. Băiețelul a fost bătut fără milă de propriul tată, ajungând după aceea la spital cu leziuni multiple. Chiar dacă bărbatul este acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică, a fost lăsat în libertate de procurori.

Un copil de 10 ani, bătut crunt chiar de tată

Conform informațiilor furnizate de anchetatori, copilul a fost agresat în mai multe rânduri de tatăl său, însă minorul a decis să păstreze secret acest lucru. Momentele tragice prin care a trecut băiatul au ieşit la iveală doar atunci când a ajuns la spital, asta întâmplându-se la data de 5 mai. Băiatul a fost lovit atît de tare încât a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Galaţi cu multiple „mărci traumatice” în urma loviturilor. Se pare că minorul a avut nevoie de patru zile de spitalizare.

Are o stare bună, este echilibrat în prezent. A avut contuzie la ambele membre superioare prin agresiune fizică. Astăzi va fi externat. Din punct de vedere clinic este bine acum, însă înţeleg că sunt nişte traume repetate acolo, a declarat dr. Iuliana Moraru, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Galaţi.

În urma acestui lucru, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

Este un dosar penal în lucru. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, fiind acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie, a anunţat IPJ Galaţi.

Un copil de 10 ani, batut crunt chiar de tata
Copil de 10 ani, batut

Astfel că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, însă cu toate acestea procurorii nu l-au dus pe tatăl bătăuş în faţa judecătorilor, pentru a fi arestat. În schimb, agresorul a fost plasat sub control judiciar, procurorii considerând că nu prezintă un pericol social. Pe lângă asta, Spitalul de Pediatrie a sesizat cazul Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a început imediat procedurile legale de decădere a tatălui violent din drepturile părinteşti.

Am început evaluarea situaţiei familiei copilului. Noi păstrăm legătura cu bunica, care va fi susţinută în demersurile juridice şi psihologice pentru încredinţarea minorului. Copilul trebuie să rămână acolo unde simte că este în siguranţă. Categoric, va avea de consiliere psihologică. În acelaşi timp, au început procedurile legale de decădere a tatălui din drepturile părinteşti, na declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi, pentru Adevărul.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...