Scene de groază în Bacău, după ce cinci copii s-au înecat în Siret. Aveau vârste cuprinse între 14 și 18 ani

Elena Avramescu 02.08.2021, 10:37
Scene de groază în Bacău, după ce cinci copii s-au înecat în Siret. Aveau vârste cuprinse între 14 și 18 ani

Cinci copii s-au înecat în Siret. Copiii au murit înecați duminică, în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, comuna Filipeşti, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, căpitanul Cătălin Istrati.

Cinci copii s-au înecat în Siret

Din nefericire, toți cei cinci tineri înecați duminică seara în râul Siret au fost declarați morți după ce au fost găsiți fără suflare. La căutări au participat pompieri de la ISU Bacău și ISU Neamț, potrivit informațiilor furnizate de Mediafax.

Conform ISU Bacău, pompierii au scos rând pe rând din apă cei cinci copii care s-au înecat în râul Siret, iar echipajele medicale de la fața locului au aplicat rapid manevre de resuscitare, însă fără succes. Vorbim despre doi tineri cu vârsta de 14 ani, doi cu vârsta de 17 ani și unul de 18 ani. Toți copiii se aflau la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, martorii declarând că au intrat în apă și nu au mai ieșit.

Cinci copii s-au inecat in Siret
Copii inecati in Siret

Cei cinci minori au fost căutaţi de pompieri cu ajutorul a două bărci. La faţa locului s-au aflat pompierii din Bacău şi echipaje medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, iar la scurt timp au ajuns mai mulți scafandri. În sprijin s-au deplasează și pompieri de la ISU Neamţ cu barcă şi un echipaj SMURD.

În jurul orei 18.20, poliţiştii din Buhuşi au fost sesizaţi, prin 112, că şapte persoane au intrat în râul Siret, iar cinci dintre ei nu au mai ieşit la suprafaţa apei. (…) Din primele cercetări s-a stabilit că şapte tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, toţi din judeţul Neamţ, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipeşti, iar la un moment dat cinci dintre ei au fost luaţi de curenţii de apă. Toţi cinci au fost scoşi din apă de pompieri însă, din păcate, au decedat, a spus inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...