Accident grav în Olt. Un tânăr de 25 de ani a murit, iar un copil de 9 ani grav rănit a fost preluat de elicopterul SMURD

Alexandrina Toader 12.06.2021, 12:44
Accident grav în Olt. Un tânăr de 25 de ani a murit, iar un copil de 9 ani grav rănit a fost preluat de elicopterul SMURD

Grav accident de circulație în Corabia, județul Olt. Două mașini s-au izbit violent, iar în urma impactului un tânăr de 25 de ani a murit, iar alte trei persoane printre care și doi copii au fost răniți grav.

Accidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 8 și jumătate, pe Drumul Național 54A, pe raza orașului Corabia și au fost implicate două autoturisme. În urma coliziunii, patru persoane, toate din aceeași mașină au necesitat îngrijiri medicale. Polițiștii, dar și lucrătorii ISU au fost chemați să intervină la fața locului.

Unul dintre şoferi a murit pe loc

“Pompierii de la Garda Vișina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și mai multe echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, acționează pe Drumul Național 54 A, la ieșirea din Corabia, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier.

Din primele informații, sunt implicate două autoturisme, în care se aflau cinci persoane, printre acestea și doi minori”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt.

Unul dintre conducătorii auto a fost testat, iar rezultatul a indicat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii evenimentului. Cel de-al doilea șofer nu a putut fi testat pentru că nu i-a permis starea de sănătate. El a fost resuscitat de medici la fața locului, dar nu a putut fi salvat.

Unul dintre copii transportat cu elicopterul SMURD la UPU Craiova

O fetiță, în vârstă de nouă ani, rănită în urma accidentului, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism toracic, în comă, a fost preluată din Corabia de elicopterul SMURD și transportată la UPU Craiova. Un băiat de 11 ani și mama minorilor, în vârstă de 32 de ani au fost transportați la Spitalul Corabia.

Șoferul celuilalt autoturism, în vârstă de 57 de ani, a fost asistat la locul evenimentului și a refuzat transportul la spital. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.