Scene de groază azi în Craiova, după ce un tramvai lovit de fulger a luat foc, în momentul în care întorcea la capăt de linie

Alexandrina Toader 27.05.2021, 13:47

Un tramvai lovit de fulger a luat foc. Tramvaiul aflat în mers a luat foc în aceasta după-amiază, la ieșire din Craiova. Din fericire, în acel moment, nu se aflau călători, iar vatmanul a oprit la timp, când a observat flăcările și a ieșit la timp, fără să fie rănit.

Un tramvai lovit de fulger a luat foc

Incendiul a izbucnit în jurul orei 13, la ieșirea din Craiova spre Timișoara, pe strada Severinului. Vatmanul efectua o manevră de întoarcere a tramvaiului atunci când a auzit o bubuitură foarte puternică, apoi a observat că de la mijlocul tramvaiului iese un nor de fum, iar vagonul este cuprins de flăcări. Bărbatul a oprit mijlocul de transport în comun, a ieșit rapid afară și a sunat la 112. La fața locului, au venit mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, care au intervenit cu mai multe echipaje de apă cu spumă.

La incendiu de la tramvai, au ars materiale combustibile din componența tramvaiului în proporție de 70%. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric, a declarat Tania Vâlceanu, purtător de cuvânt ISU Dolj.

Un tramvai lovit de fulger a luat foc
Un tramvai lovit de fulger a luat foc in Craiova

Conform reprezentanților RAT Craiova, se pare că incidentul a avut loc ca urmare a unor fenomene meteorologice.

Astăzi, în jurul orei 12:50, ca urmare a unui fenomen meteorologic (descărcare electrică), tramvaiul KT4D, având numărul de înmatriculare 106, a luat foc în stația CLF. Evenimentul s-a produs după ce toți călătorii debarcaseră. ISU Dolj a intervenit la stingerea incendiului, programul de circulație al tramvaielor nefiind afectat, se arată într-o informare a Regiei Autonome de Transport Craiova.

În Craiova, dar și în regiunea de sud a Olteniei, a fost emis un cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe