Incendiu devastator în Dolj, în urma căruia au murit două persoane, printre care o fetiță de 8 ani. Cum s-a petrecut tragedia

Elena Avramescu 02.03.2021, 14:44

Incendiu devastator în Dolj. O fetiță de opt ani și tatăl ei, în vârstă de 49 de ani, au murit seara trecută într-un incendiu în localitatea Celaru, județul Dolj. Casa lor a ars ca o torță și doar mama copilei a reușit să se salveze în ultimul moment.

Incendiu devastator în Dolj, în urma căruia au murit două persoane

Încendiul a izbucnit cu puțin înainte de ora 23:00 la locuința familiei din comuna Celaru, județul Dolj. Din primele informații, focul a izbucnit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. În acel moment, în casă se aflau părinții și copila de 8 ani. Tatăl și fetița nu au avut nicio șansă, au pierit în incendiu. Singura care a reușit să se salveze a fost mama care a apucat să iasă din casă înainte ca aceasta să fie complet cuptinsă de foc. În urma incendiului a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați, cu bunurile din interiorul acesteia. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Detașamentul 2 Pompieri Craiova, în cooperare cu un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal și SVSU Celaru, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuință unei persoane, din comuna Celaru. La locul intervenției au fost dislocate și două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Dolj și un echipaj de prim-ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violență la casa de locuit, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Incendiu devastator in Dolj
Incendiu devastator in Dolj

Și Poliția a declanșat o anchetă în acest caz.

Ieri noapte, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Daneți au fost sesizați de o femeie din comuna Celaru, cu privire la faptul că la locuința vecinilor săi a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii, aceștia din urmă desfășurând activități pentru stingerea incendiului. Într-una dintre încăperile locuinței au fost găsite două persoane decedate, un bărbat de 49 de ani și fiica acestuia de 8 ani, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

În cauză au fost dispuse expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitatea cauzele celor două decese. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...