Scandările rasiste de la FCSB-Rapid pot aduce măsuri dure. Propunerea venită de la Csaba Asztalos

Badea Violeta 07.11.2022, 13:12
Scandările rasiste de la FCSB-Rapid pot aduce măsuri dure. Propunerea venită de la Csaba Asztalos

Duminică, pe data de 6 noiembrie, s-a disputat partida dintre FCSB si Rapid, o partidă plină de orgolii. Meciul s-a încheiat cu victoria roș-albaștrilor, iar spiritele au fost încinse atât pe teren, cât şi în tribune. Suporterii celor două echipe au apelat la scandări rasiste, iar acum cluburile riscă sancțiuni dure. Iată ce a declarat Csaba Asztalos!

Galeriile celor de la FCSB şi Rapid au scandat rasist. Csaba Asztalos propune măsuri dure

Galeria Rapidului a fost prezentă în număr mare la meciul cu FCSB, așa că scandările nepotrivite pentru un meci de fotbal nu au lipsit. Suporterii ambelor echipe au avut derapaje, iar acestea au fost analizate de către Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

În urma celor întâmplate duminică, 6 noiembrie, în tribunele Arenei Naționale, oficialul propune luarea unor sancțiuni dure împotriva galeriilor care apelează la astfel de scandări discriminatorii. De asemenea, acesta dorește ca astfel de partide de mare risc să se dispute fără spectatori.

„Asta trebuie să decidă Federația și Liga, comisiile, ei se pricep mai bine la regulamentele lor interne (n.r.-  răspuns la întrebarea dacă Sebastian Colțescu ar fi trebuit să oprească definitiv meciul). Eu am văzut că meciul a fost oprit la un moment dat.

Chiar nu înțeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Vă spun sincer, am ajuns cu 45 de minute mai devreme, abia ce intrasem pe stadion și scandările erau deja prezente.

Niciuna dintre galerii nu a avut un comportament de salon. Departe de mine să justific comportamentul vreunei galerii, dar s-au provocat reciproc, asta este adevărat. Nici galeria Rapidului n-a avut un comportament corect. Dincolo, sincer, chiar nu înțeleg niște comportamente, mai ales când se știe că lucrurile sunt clare, sancționabile.”, a declarat oficialul pentru GSP.ro.

Citește și Mihai Stoica s-a răzbunat pe Cristi Săpunaru după FCSB-Rapid 3-1. Gestul fără precedent făcut de oficialul roș-albaștrilor!

Scandari rasiste la FCSB-Rapid
Scandari rasiste la FCSB-Rapid

„Sancțiunile sunt prea blânde”

În opinia lui Csaba Asztalos, aceste lucruri se întâmplă din cauză că sancțiunile sunt prea blânde. Acesta a precizat că astfel de meciuri ar trebui să se joace cu tribunele goale, cu toate că cele două formații ar avea de suferit.

„Ar trebui să ajungem la situația în care meciurile să se joace fără spectatori, altă soluție nu există! Știu că sună foarte dur, cluburile ar suferi, dar, efectiv, nu poți să ieși pe stadion cu familia, cu copiii și să vezi aceste scandări sau să vezi un copil de 10 ani care să strige aceste lozinci într-o exuberanță din aceasta inconștientă! Cred că lucrurile n-o iau într-o direcție într-o bună”, a mai precizat șeful CNCD, potrivit aceleiași surse.

Citește și FCSB-Rapid 3-1 în SuperLiga României. Cine sunt marcatorii golurilor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...