Scandalul de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare. S-a lăsat cu un dosar penal și o demitere

Elena Avramescu 20.01.2021, 11:11
Scandalul de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare. S-a lăsat cu un dosar penal și o demitere

Scandalul de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare. Zilele trecute, au apărut mesaje dubioase în social media schimbate între o elevă de liceu și profesorul de matematică care îi făcea avansuri sexuale. „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul elevei sale într-o zi din octombrie.

Scandalul de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare

Se pare că profesorul care predă matematică la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț nu este la prima abatere de acest fel, fiindcă de mai multă vreme cerea fotografii nud sau „incendiare”. Eleva n-a mai răbdat și l-a reclamat la directoare pe profesorul cu pricina, cerându-i să fie mutat în alt liceu, fiindcă se simțea inconfortabil să mai meargă la orele de matematică.

Profesorul însă a aflat rapid de plângere și a început să insulte eleva, numind-o „cățea în călduri”, „handicapată curvă” sau „jigodie ordinară”. Acesta s-a justificat prin faptul că băuse mult: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin […] deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau…Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, a spus profesorul.

Directoarea adjunctă a liceului, Mihaela Zachman, a spus că incidentul nu este problema școlii, că hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, iar eleva este majoră. În plus, aceasta a mai precizat că mecanica nu este un domeniu demn de o tânără fată ca ea.

Scandalul de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare
Scandalul de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare

Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.

S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere, a spus directoarea, potrivit stiri-neamt.ro.

Dosar penal și demitere în urma celor constatate

În acest sens, polițiștii din cadrul Poliției Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu iar imediat după au început cercetările în scandalul sexual de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamț.

Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este abilitat să facă următoarele precizări:

Astăzi, 19 ianuarie, în urma apariției în spațiul on-line a unor conversații dintre o elevă și un cadru didactic al unei instituții de învățământ, din Piatra Neamț, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de hărțuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț,  au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

Scandalul sexual de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare
Scandalul sexual de la liceul „Dimitrie Leonida” ia amploare

Ca urmare a acestui scandal, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că directoarea care i-a luat apărarea profesorului din Neamţ care a cerut poze nud unei eleve a fost demisă.

I-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte începând de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Zachman – care nu a considerat că este o problemă suficient de gravă – nu mai este director adjunct. În acelaşi timp, cercetarea disciplinară continuă şi se vor lua măsuri pe care le vom urmări îndeaproape. Repet: toleranţă zero pentru astfel de situaţii, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI