Scandalul pe Legea offshore continuă. Ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților

Mihnea Tălău 16.05.2022, 17:25
Scandalul pe Legea offshore continuă. Ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a cerut, luni, în plenul Camerei Deputaților, ca proiectului Legii offshore să fie scos de pe ordinea de zi. Deputații au respins însă această propunere la vot, cu 21 voturi pentru şi 133 împotrivă.

„L-aş compara ca mărime a furtului cu vânzarea Petrom”

„Pe ordinea de zi săptămâna aceasta este proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii 256/2018 referitoare la perimetrele petroliere offshore. Se dezbate sub rezerva primirii raportului comun. Atâta hărnicie din partea Camerei Deputaţilor, pe repede înainte… Acest proiect de lege pe care l-aş compara ca mărime a furtului cu vânzarea Petrom aş vrea să îl retragem de pe ordinea de zi”, a  declarat, luni, George Simion.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore se află pe ordinea de zi la poziţia 5 pentru a se dezbate sub rezerva depunerii raportului din partea comisiilor de specialitate, scrie Agerpres.

Comisiile de buget şi de industrii ale Camerei Deputaţilor urmează să ia, marţi, în dezbatere acest proiect de lege.

Legea Offshore a fost adoptata in plenul Senatului
Legea Offshore, adoptata in plenul Senatului

Senatul a adoptat, ca primă cameră, proiectul

Proiectul a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Miercurea trecută, Senatul a adoptat proiectul de modificare a legii offshore, menit să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră. Inițiativa, aflată în procedură de urgență, a ajuns luni la Camera Deputaților.

Proiectul a primit 91 de voturi „pentru” de la senatori şi 13 „contra”. Senatorii nu au adus amendamente și modificări la proiectul de lege.

Senatorii AUR nu au votat proiectul în Senat. „Nu am văzut o mai mare ticăloşie, sunteţi pe cale să votaţi o lege a trădării naţionale, crezând că noi toţi şi poporul, suntem nişte proşti”, a afirmat, atunci, liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...