Scandalul creat de George Buhnici s-a mutat la CNA. Cum se apără postul care a difuzat declarațiile deplasate. „Fiecare om merită a doua șansă”

Ana Anitoiu 12.10.2022, 13:46
Scandalul creat de George Buhnici s-a mutat la CNA. Cum se apără postul care a difuzat declarațiile deplasate. „Fiecare om merită a doua șansă”

Scandalul creat de George Buhnici s-a mutat la CNA. Iată cum se apără postul de televiziune care a difuzat declarațiile deplasate pe care le-a făcut fostul prezentator TV, amendat cu 20.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile sale.

Cum se apără postul TV pentru difuzarea afirmațiilor lui George Buhnici

George Buhnici a iscat un scandal, în luna iulie, când a spus, în cadrul unui interviu difuzat la emisiunea „Xtra Night Show” de la Antena Stars, că nu vrea să vadă „celulită și vergeturi” atunci când merge la plajă și că este norocos că soția lui arată „ca o minoră”. Fostul prezentator TV le-a transmis femeilor să meargă la „săliță”.

Difuzarea declarațiilor lui George Buhnici la „Xtra Night Show” a fost luată în discuție la CNA, în urmă cu o săptămână. Ulterior, Antena Stars a primit o somație de la Consiliul Național al Audiovizualului, iar reprezentantul postului TV a venit cu explicații.

„Capatos a avut capacitatea să şi empatizeze cu Buhnici. A explicat că Buhnici nu a dat interviul la întâmplare. Din ce am văzut în raport, Dan Capatos cred că l-a şi chemat pe Buhnici să îşi exprime punctul de vedere la Antena Stars. Buhnici a ales să nu comunice lucrul ăsta.

Aş vrea să punctez de ce este relevant faptul că la Antena Stars s-a difuzat acest interviu, pentru că Buhnici se autointitulează un influencer. Ca atare, dânsul, contra cost, este plătit să influenţeze opiniile. Este foarte relevant ca oamenii să afle părerea lui pe anumite subiecte”, a spus la CNA reprezentantul Antena Stars, Norina Ionescu, conform paginademedia.ro.

Buhnici
George Buhnici

Ce au spus membrii CNA

Dorina Rusu, membrul CNA care s-a autosesizat în cazul lui George Buhnici, a spus că reporterul sau prezentatorul emisiunii ar fi trebuit să reacţioneze la asemenea declaraţii, la „Xtra Night Show”.

„Tema dezbaterii noastre nu este Buhnici, ci că Buhnici apare la televizor fără să i se pună ghilimele, adică nu face nimeni din post nici o detaşare faţă de declaraţiile lui Buhnici, dimpotrivă ele sunt întărite prin intervenţii puse în editare.

În intervalul de o săptămână de la interviu, au avut timp să îl editeze, să citească şi să se prindă că este o monstruozitate acolo”, a spus și Mircea Toma, membru CNA, care a propus o amendă de 10.000 de lei, dar a decis să amâne până la ședința de ieri, pentru a afla punctul de vede al postului Antena Stars.

Pe de altă parte, Răsvan Popescu, membru CNA, a declarat că este foarte clară poziţia postului faţă de conţinutul acelui interviu și că rămâne ca opinia publică să-l judece pe George Buhnici pentru afirmațiile făcute, nu un post care a difuzat un interviu. El a precizat că intervenția pe care a avut-o Dan Capatos, prin poziţia lui de realizator al emisiunii respective, ia din vina postului cea mai mare parte.

Dan Capatos a explicat, la „Xtra Night Show”, că echipa emisiunii i-a dat șansa lui George Buhnici să evite scandalul, prin faptul că interviul a fost difuzat la o săptămână după ce acesta a făcut declarațiile controversate. Prezentatorul a făcut această precizare în contextul în care Buhnici a dat vina pe echipa emisiunii pentru amenda de 20.000 de lei de la CNCD, precum și pentru contractele pe care le-a pierdut în urma afirmațiilor sale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...