Scandal uriaş la UNTOLD după ce mii de oameni au fost fotografiaţi fără mască. Ce spun autorităţile

Ioana Bucur, Dragos Ștefănescu 11.09.2021, 23:34
Scandal uriaş la UNTOLD după ce mii de oameni au fost fotografiaţi fără mască. Ce spun autorităţile

Prima zi a UNTOLD 2021 a adus 56.000 de participanți la festivalul organizat la Cluj-Napoca și un scandal de proporții, după ce mii de oameni au fost fotografiaţi fără mască. Ce măsuri au luat autoritățile.

Câteva fotografii au iscat un scandal uriaș la UNTOLD

După pauza impusă de pandemia de COVID-19, UNTOLD a revenit în forță. Organizatorii au transmis că în prima zi a festivalului au participat peste 56.000 de oameni. Distracția a fost pe măsura așteptărilor, cel puțin asta reiese din tsunami-ul de fotografii de pe rețelele de social media.

Aceleași fotografii au atras atenția autorităților, care au observat că un număr îngrijorător de mare de oameni nu poartă masca de protecție, cu toate că a fost o condiție asumată de organizatori la primirea aprobării pentru susținerea manifestării.

„La intrare, fiecare persoană e obligată să poarte mască. Dacă nu are, îi oferim noi. Apoi, însă, fiecare individ e responsabil. Oricum, 80% dintre spectatori sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, spune Edi Chereji, managerul festivalului.

Printre participanți s-au numărat și Emil Boc, edilul orașului, și soția sa. În momentul în care a fost abordat de un reporter stiridecluj.ro, primarul a refuzat să se lase fotografiat, susținând că este un moment privat.

„Maestre, nu vreau! E un moment privat”, a spus – scurt – Emil Boc, primarul orașului gazdă al festivalului.

Scandal urias la UNTOLD dupa ce mii de oameni au fost fotografiati fara masca
UNTOLD 2021

Au fost date sute de amenzi

Prefectul de Cluj, Tasnadi Zzilard Istvan, a spus, la Europa FM, că Poliția a dat deja mai multe amenzi pentru nepurtarea măștii la UNTOLD .

„Actele de încălcare a legislației sunt constatate și sancționate de către organele abilitate, în speță jandarmeria și poliția, respectiv poliția locală, acolo unde se impune. Cu ocazia tuturor întâlnirilor, le-am cerut acest lucru organizatorilor, care ne-au promis că festivalul va fi cel mai sigur eveninent din țară, motiv pentru care consider că ar trebui să fie respectate toate măsurile ca să putem vorbi de un eveninent sigur.

Sper ca persoanele care nu poartă mască să poată fi și identificate. Concret, pot să vă spun că amenzile acordate deja sunt de ordinul sutelor în cele două zile ale festivalului. Toate se referă la nerespectarea Legii 55, și majoritatea sunt date pentru nerespectarea obligației de purtare a măștii de protecție”, a declarat și prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard Istvan.

Cei de la AUR nu au ratat ocazia de a face o paralelă între permisivitatea de la festivalul din Cluj și strictețea autorităților în raport cu regulile anti-COVID în școli.

„În orașul lui Boc – cel mai mare susținător al prim-ministrului țepar Florin Cîțu – s-a permis desfășurarea unui eveniment fără mască cu peste 100.000 de persoane în timp ce școlile se preconizează că vor fi închise după câteva săptămâni”, a scris liderul AUR, George Simion pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...