Scandal uriaș pe scena politică! PNL va ataca la CCR legea bugetului, după ce PSD a angajat cheltuieli de 65 de miliarde de lei. Ce se întâmplă cu pensiile

Rădulescu Valentin 16.09.2020, 20:07
Scandal uriaș pe scena politică! PNL va ataca la CCR legea bugetului, după ce PSD a angajat cheltuieli de 65 de miliarde de lei. Ce se întâmplă cu pensiile

PNL-ul și PSD-ul au provocat un scandal uriaș. Recent, liberalii au anunțat că va ataca legea bugetului la CCR, după ce aceștia au angajat cheltuieli în valoare de 6.5% din PIB. Liderul PNL este de părere că PSD ”a dat foc României”, prin amendamentele din ultima vreme.

Scandal între PNL și PSD, ce se va întâmpla cu legea bugetului?

Florin Roman, liderul PNL, a anunțat într-un comunicat citat de digi24.ro, că dacă legea cu privire la rectificarea bugetară modificată de PSD va trece de votul parlamentarilor, atunci PNL va ataca legea bugetară la Curtea Constituțională, printre care și majorarea pensiilor cu 40%. Această decizie a venit în urma unei cheltuieli de aproximativ 65 de miliarde de lei, făcută de un membru PSD ilegitim.

„Într-o singură ședința, cea reunită a comisiilor de buget-finanțe, din Camera Deputaților și Senat, un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național. (…) Tunul pe care PSD îl dă României lovește în siguranța fiecărui cetățean, pentru că azi PSD a dat foc României. Consecințele se vor vedea curând în evaluările agențiilor de rating. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României. PSD, numele tău este iresponsabilitate!”, a spus liderul PNL.

Sursă Foto: FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

De ce au lipsit liberalii din comisiile în care PSD a modificat legea?

Florin Roman a explicat și de ce membrii PNL au lipsit de la comisiile în care PSD modificat legea bugetului de stat. Acesta susține că toate celelalte partide au renunțat să își facă prezența după eșecul pe care PSD la avut cu moțiunea de cenzură. De asemenea, liderul PNL susține că PSD devine nefrecventabil pentru întreg Parlamentul.

„Toate celelalte partide parlamentare (PNL, USR, UDMR, Pro România și minorități naționale) au boicotat spectacolul sinistru pus în scena de Marcel Ciolacu și compania. După eșecul moțiunii de cenzură, este a doua oară în doar o luna de zile, când PSD devine nefrecventabil pentru întreg Parlamentul.  PSD nu ar fi putut obține cele 20 de voturi necesare unui raport de adoptare, fără “votul de aur” al proaspătului om de stânga, Varujan Vosganian”, a mai spus Florin Roman.