Scandal uriaș în PSD. Un ”greu” ar putea fi împiedicat să candideze la șefia partidului

Andrei Cezar 07.08.2020, 18:54
Scandal uriaș în PSD. Un ”greu” ar putea fi împiedicat să candideze la șefia partidului

Eugen Teodorovici ar putea fi împiedicat să candideze la șefia PSD, după ce conducerea interimară a partidului a stabilit că la Congresul ce ar putea avea loc pe 22 august candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni. Acest lucru înseamnă că cel care dorește să candideze pentru funcția de președinte al partidului să prezinte și echipa de prim-vicepreședinți și președinți. Eugen Teodorovici a declarat că actualul statut al partidului, care prevede candidaturi uninominale pentru fiecare funcție, a fost încălcat. În aceste condiții, senatorul social-democrat este hotărât să dea partidul în judecată.

Eugen Teodoroviciacuză conducerea PSD că a încălcat statutul

Congresul PSD ce ar urma să aibă loc online, pe data de 22 august, se preconizează a fi unul cu scântei. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la Congres a fost vineri, 7 august, ora 16.00. Procedura organizării acestuia a fost contestată de Eugen Teodorovici, care și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului. Senatorul social-democrat susține că a fost încălcat statutul PSD.

„Prin hotărârea CExN din 30.07.2020 s-a modificat Statutul PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar Congresul PSD: „adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul delegaților prezenți”, susține Teodorovici.

Potrivit unor surse din cadrul PSD, citate de Digi 24, Marcel Ciolacu are pregătită deja echipa din care vor face parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-vicepreședinți, și alți 11 vicepreședinți: 3 pe domenii de activitate (Lia Olguța Vasilescu, Mihai Tudose și Radu Moldovan) și 8 vicepreședinți pe regiuni. De asemena, Paul Stănescu ar urma să fie secretarul general al partidului.

Scandal uriaș în PSD. Un ”greu” ar putea fi împiedicat să candideze la șefia partidului
Scandal uriaș în PSD. Un ”greu” ar putea fi împiedicat să candideze la șefia partidului

Teodorovici: Dau partidul în judecată, dacă nu se respectă statutul

Eugen Teodorovici este hotărât să dea PSD în judecată dacă nu se va respecta statutul și nu va fi lăsat să candideze.

„Eu, astăzi îmi depun candidatura și voi atașa toate documentele, inclusiv paragrafele din Statut care stabilesc această procedură. Dacă nu se respectă Statutul PSD, voi merge în instanță și am să câștig. Statutul poate fi modificat doar de Congres și aprobat de Tribunal. Nu poți să stabilești în CEX modificările, să pui la punctul 1 al ordinii de zi de la Congres modificare statutului și la punctul doi să alegi conducerea în baza modificărilor, așa cum vrea Ciolacu. Ei nu cunosc nici legile țării, nici statutul partidului.”, a declarat Eugen Teodorovici pentru Digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe