Revoluție în PSD. Numele grele care îl susțin pe Orlando Teodorovici la șefia partidului

Eugen Teodorovici candidează pentru șefia PSD. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Tensiunile încep să devină tot mai mari în rândul social-democraților. Eugen Teodorovici și-a anunțat recent candidatura la șefia PSD iar principalul său obiectiv în măsura în care va ajunge în această poziție va fi câștigarea alegerilor parlamentare cu un scor de 40%, precum și intrarea la guvernare.

Eugen Teodorovici vrea un loc cu orice preț la șefia PSD

Mandatul interimar al lui Marcel Ciolacu se apropie de sfârșit, însă el luptă pentru acum pentru un mandat complet la sefia PSD, susținut de Paul Stănescu (secretar general). Principala bătălie se dă acum între actualul lider al social-democraților și Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor Publice, în Guvernul Vioricăi Dăncilă. Unul din cei mai vocali susținători al deputatului Teodorovici este Codrin Ștefănescu, fost secretar general PSD.

Marcel Ciolacu are tot mai puțină susținere în PSD, pentru un mandat la șefia partidului. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu are tot mai puțină susținere în PSD, pentru un mandat la șefia partidului. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

„Este o decizie pe care toți colegii din partid o cunosc, o simt deja și o așteaptă, sper. Dacă îmi asum o astfel de candidatură este și o asumare a istoriei PSD, cu bune și cu rele, să nu uităm de NATO, de Uniunea Europeană. Ce vreau eu de la PSD, vreau să pot să îi redau partidului ceea ce merită, onoarea. Simpatizanții, membrii de partid să aibă curajul și onoarea de a afirma public: da, mă mândresc cu asta”, a spus Teodorovici, potrivit Digi24.

Potrivit unor surse ciatate de stiripesurse.ro, mai multe nemulțumiri au început să apară după ce primul interviu al lui Liviu Dragnea, din Penitenciarul Rahova. Mai mulți social-democrați au interpretat cele spune de fostul lider PSD drept o nemulțumire la adresa actualei conduceri Ciolacu-Stănescu.

Digi 24 scria în luna mai că există mai multe nemulțumiri în rândul organizațiilor județene ale PSD din Moldova și că ar fi posibil să nu mai existe susținere pentru ca Marcel Ciolacu să mai obțină un nou mandat la șefia partidului. Marcel Ciolacu mai are, deocamdată, susținere din partea vechilor baroni de partid, precum Lia Olguța Vasilescu sau Gabriela Firea.

Mai mult, tot surse din PSD transmit că ar putea exista șansa ca filialele PSD din teritoriu să susțină un candidat surpriză pentru șefia partidului. Însă deocamdată se așteaptă să fie anunțată data Congresului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI