Scandal uriaș în interiorul Pro TV. Un angajat cu vechime, acuzat de acțiuni imorale cu un minor. Update: Marius Buga, arestat 30 de zile

Stan Filon, Anca Manolica 08.02.2023, 23:44
Scandal uriaș în interiorul Pro TV. Un angajat cu vechime, acuzat de acțiuni imorale cu un minor. Update: Marius Buga, arestat 30 de zile

Unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Pro TV a devenit subiect de știre, după ce procurorii l-au acuzat de relații sexuale cu un minor. Acuzațiile procurorilor sunt unele foarte grave, iar televiziunea din Pache Protopopescu a reacționat într-un comunicat oficial.

Scandal uriaș în interiorul Pro TV, după ce un angajat cu vechime este acuzat de acțiuni imorale cu un minor

Update, 8 februarie, ora 23.00. Marius Buga a fost, în cele din urmă, arestat pentru 30 de zile, anunță AGERPRES. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia iar judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Târgoviște a considerat că sunt circumstanțe pentru ca Buga, corespondentul Pro TV în județul Dâmbovița, să fie trimis după gratii pentru o lună.

Update, 8 februarie, ora 12:00. Jurnalistul Marius Buga a fost reținut de procurori într-un dosar ce vizează acte sexuale cu un minor.

Corespondentul Pro TV în Dâmbovița a fost dus în cursul zilei de marți, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru audieri. Procurorii au audiat mai multe persoane în această anchetă și, potrivit surselor judiciare citate de Adevărul, aceștia au decis, noaptea trecută, ca bărbatul să fie reținut pentru 24 de ore.

El este cercetat pentru întreținerea de acte sexuale neconsimțite cu un minor, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 8 februarie, să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de a se lua o măsură preventivă: fie arestarea pentru 30 de zile, fie control judiciar.

Aceleași surse susțin că băiatul minor care ar fi fost violat de către jurnalistul Marius Buga provine dintr-un centru de plasament. Totodată, cercetările se vor extinde pentru a se verifica dacă nu au existat și alți minori abuzați sexual.

– Știrea inițială –

Așadar, un jurnalist Pro TV a intrat în vizorul procurorilor, fiind acuzat de relații sexuale cu un minor. Vorbim despre jurnalistul Pro TV Marius Buga (42 de ani), corespondentul Pro TV în Dâmbovița și unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii. Este cercetat de procurori într-un dosar ce vizează acte sexuale cu un minor. Marius Buga a fost adus marți, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru audieri.

Dosarul a fost deschis în urmă cu câteva zile, potrivit unor surse citate de Adevărul. Un minor era audiat la Poliția Târgoviște într-o altă speță, numai că pe parcursul audierilor, băiatul, care are vârsta sub 16 ani, le-a dezvăluit polițiștilor că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga. De la Poliție, dosarul a ajuns în scurt timp la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Scandal urias in interiorul Pro TV. Un angajat cu vechime, acuzat de actiuni imorale cu un minor
Scandal urias in interiorul Pro TV. Un angajat cu vechime, acuzat de actiuni imorale cu un minor

Comunicatul oficial al Pro TV

Marius Buga se află deja la audieri la Parchet alături de mai multe persoane, iar în cursul serii de marți, 7 februarie, anchetatorii vor decide ce măsură preventivă se va lua împotriva jurnalistului Marius Buga. Acesta poate fi reținut pentru 24 de ore sau poate fi eliberat sub control judiciar, dacă procurorii îl consideră suspect.

Pro TV, trustul media pentru care lucrează de mai mulți ani Marius Buga, a venit deja cu o reacție oficială. „Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acțiune imorală. Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, spun reprezentanții Pro TV într-un comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...