Scandal monstru într-o piață din Sectorul 2 al Capitalei! Ce au scandat oamenii. Motivul care i-a înfuriat

Andrei Cezar 25.09.2020, 14:30

A fost scandal în această dimineață în singura piață dedicată exclusiv produselor românești din București. La nici două săptămâni de la deschiderea oficială, câțiva oameni au venit în Piața Cremenița din Sectorul 2 pentru a protesta împotriva fostului viceprimar, Dan Cristian Popescu, prezent la un eveniment acolo.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că pe clădirea pieței sunt în continuare amplasate bannere cu numele viceprimarului, în condițiile în care acesta a fost destituit din funcție de prefectul Capitalei. Decizia de încetare a mandatului a venit ca urmare a trecerii lui Dan Cristian Popescu de la PNL la PSD.

Scandal cu viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, în Piața Românilor

Piața Cremenița sau Piața Românilor, așa cum mai este denumită a fost deschisă pe 19 septembrie. Este singura piață din București în care se găsesc doar produse românești. La aproape două săptămâni de la inaugurare a fost organizat un nou eveniment denumit sugestiv  ”Sărbătoarea roadelor”, la care au participat producători din mai multe zone ale țării.

Printre cei prezenți s-a numărat și fostul viceprimar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, cel care a fost destituit din funcție, în urmă cu câteva zile, de către prefectul Bucureștiului, ca urmare a deciziei sale de a trece de la PNL, la PSD, în timpul mandatului.

Fostul viceprimar a fost ținta unor proteste în momentul în care se afla în piață. Acesta a fost luat la rost de câteva persoane din cauza bennerelor afișate pe clădire. Oamenii sunt nemulțumiți că în continuare este scris numele său pe afișele respective, deși el nu mai este viceprimar.

”Am avut niște discuții cu dânsul și l-am întrebat de ce vine acum pe ultima sută de metri (înainte de alegeri – n.r.). Când am mers la Primărie, ne alunga.”, a spus una dintre protestare.

”Vrem să se dea jos bannerele de pe piață, pentru că sunt ilegale. Știți că domnul prefect al Bucureștiul i-a retras sprijinul. Cum nu mai are voie nici în primărie și acestea să fie date jos. ”, a declarat nemulțumit un alt bărbat.

Scandal monstru într-o piață din Sectorul 2 al Capitalei
Scandal monstru într-o piață din Sectorul 2 al Capitalei – FOTO:Impact.ro

Administratorul Piețelor din Sectorul 2: Nu este nimic ilegal

Presat de oamenii nemulțumiți, Dan Cristian Popescu a decis să plece mai repede de la eveniment. Administratorul general al Piețelor din Sectorul 2, Daniel Popescu, ne-a mărturisit că bannerele cu pricina sunt legal amplasate.

Daniel Popescu: ”Sunt cetățeni veniți pe scandal.Nu înteleg care este problema dânșilor. ”

D.P: ”Bannerele au fost puse acum două săptămâni, sunt bennerele Adiministrației Piețelor. Că apare acolo numele domnului viceprimar… această piață a fost făcută în mandatul dânsului. El coordona, printre altele, și piețele. Ca atare, ni s-a părut normal să apară și dânsul pe acele bennere. ”

R: Dar nu mai este viceprimar.

D.P: ”Nu mai este, într-adevăr, dar dacă nu mai este viceprimar nu pot rămâne aceste bennere acolo?”

R: Nu este nicio ilegalitate?

D.P: ”Sigur că nu este, din punctul nostru de vedere.”

Poliția a intervenit pentru a calma spiritele și le-a dat avertisment protestatarilor.

În Piața Românilor, pensionarii și studenții beneficiază de reducere la produsele cumpărate. Astfel, bătrânii pot veni cu cuponul de pensie și primesc 26% reducere, iar tinerii, pe baza carnetului de student, beneficiază de 15% reducere.

Urmăriți Impact.ro și pe