Scandal la spitalul din Baia Mare. O asistentă de 34 de ani infectată cu covid a murit după ce a născut prin cezariană. Copilul s-a stins şi el

Badea Violeta 24.09.2021, 14:45
Scandal la spitalul din Baia Mare. O asistentă de 34 de ani infectată cu covid a murit după ce a născut prin cezariană. Copilul s-a stins şi el

O asistentă medicală infectată cu Covid-19 a decedat după ce a născut prin cezariană. Copilul născut prematur nu a supraviețuit nici el. Familia femeii este revoltată și spune că medicii Spitalului Județean de Urgență Baia Mare sunt vinovați pentru moartea asistentei.

Moarte suspectă la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Moartea unei asistente medicale, în vârstă de 34 de ani, la doar o zi după ce adusese pe lume prematur o fetiță, este pusă sub semnul întrebării de rudele femeii. Asistenta era nevaccinată și gravidă în luna a opta. Ea s-a simțit rău, a mers la spital și testul PCR a confirmat că s-a infectat cu Covid-19.

Pentru a evita posibilele complicații, femeia a născut de urgență prin cezariană. Din păcate, copilul nu a supraviețuit. Ulterior, medicii ar fi anunțat-o brusc și fără menajamente că fetița ei a murit, iar asistenta ar fi suferit un șoc și a decedat a doua zi, potrivit antena3.ro.

În urma acestei tragedii, familia femeii nu mai are liniște și este extrem de revoltată. Rudele asistentei îi acuză pe doctori că ar fi anunțat-o pe femeie de moarte fetiței, direct și fără să cont că este slăbită. Mai mult, femeia ar fi suferit și de obezitate grad 1 cauzată de sarcina și diabet zaharat cauzat tot de sarcina. Pe certificatul de deces s-atrecut edemul pulmonar, stop cardio respirator.

Sursa foto Antena 3
Sursa foto: Antena 3

Ce a declarat familia asistentei

Deși sunt convinse că medicii sunt vinovați de moartea asistentei, rudele nu vor să facă plângere. Familia femeii a explicat exact ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale Cristinei, tânăra decedată.

“Era în gravidă în luna a opta. Era răcită și avea febră. Toate analizele ce le-a făcut au fost bune. Nu era vaccinată. A mers ziua următoare la spital, unde i-au făcut un test Covid ce a ieșit pozitiv. A fost internată cu pneumonie severă.

Avea saturația de oxigen joasă iar medicii au convins-o să nască prin cezariană. Totul a fost în regulă iar nașterea fetiței a decurs bine. A doua zi fetița era bine la secția prematuri. A treia zi fetița a murit.

Ea era internată la ATI și medicii i-au spus direct că fetița i-a murit. Cum era și slăbită după naștere a intrat în șoc când a aflat iar în dimineața următoare a murit și ea.

Cauza decesului surorii mele a fost stop cardio-respirator cauzat de infecția cu SARS COV2, edem pulmonar. Pe certificatul de deces al fetiței este scris tot stop cardio-respirator dar nu este scris să fi fost infectată cu Covid-19“, au precizat rudele asistentei pentru aceeași sursă.