Scandal într-o școală din Lugoj, după ce un elev a fost bătut. Directoarea instituției vrea să știe de unde a aflat presa despre incident

Elena Avramescu 06.01.2022, 12:55
Scandal într-o școală din Lugoj, după ce un elev a fost bătut. Directoarea instituției vrea să știe de unde a aflat presa despre incident

Scene cumplite în Lugoj, după ce un elev al Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” a fost bătut crunt de patru colegi, astfel că a fost nevoie de intervenţia Jandarmeriei. Copilul bătut a fugit acasă imediat după evenimentul neplăcut, părinţii găsindu-l plin de sânge, prin urmare s-au întors de îndată cu el la şcoală.

Scandal într-o școală din Lugoj, după ce un elev a fost bătut

Atunci când a fost întrebată de acest incident, directoarea a devenit iritată că „a ajuns la un jurnalist un conflict aplanat deja”.

Dar de unde aţi înţeles dumneavoastră că am avut un incident? Vreau să ştiu şi eu sursele dumneavoastră, dacă se poate! Să vorbim cu consilierul şcolar şi să studiem problema. (…) A fost un incident, am chemat jandarmul, am chemat consilierul, am chemat dirigintele, am chemat toţi părinţii, am aplanat conflictul şi asta a fost tot.

Dar vreau să ştiu de ce a ajuns la un jurnalist un conflict aplanat deja. Am chemat jandarmeria, copiii au fost amendaţi şi totul s-a aplanat. Vreau să ştiu cine este sursa, a declarat directoarea Silvia Gheleşian, potrivit Adevărul.

Scandal într-o scoala din Lugoj, dupa ce un elev a fost batut
Scandal într-o scoala din Lugoj

Elevii care au provocat conflictul s-au ales cu o amendă de 500 de lei, fiecare de la Jandarmerie. Până în acest moment, conducerea liceului nu a convocat Consiliul profesoral pentru a discuta situaţia şi a lua măsuri împotriva elevilor vinovaţi. În funcţie de antecedentele pe care le-au avut elevii, aceste sancţiuni care se pot lua împotriva lor pot duce la exmatriculare.

Din nefericire, liceul „Aurel Vlaicu” din Lugoj nu se află la primul incident de acest fel. În urmă cu ceva timp, chiar un profesor al liceului a fost bătut de către un elev. Cu toate acestea, conducerea şcolii nu vrea să-și asume nicio vină pentru situaţia din instituţie şi pune incidentele exclusiv pe nivelul redus de educaţie al elevilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...