EXCLUSIV

Șansele României de a spăla în 2022 rușinea ultimilor trei ani de la Eurovision. Mihai Trăistariu: „Melodiile noastre nu au zvâc, casele de pariuri ne plasează pe locul 41 din 41”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 05.03.2022, 11:54
Șansele României de a spăla în 2022 rușinea ultimilor trei ani de la Eurovision. Mihai Trăistariu: „Melodiile noastre nu au zvâc, casele de pariuri ne plasează pe locul 41 din 41”. EXCLUSIV

România nu va spăla nici în 2022 rușinea ultimilor trei ani de la Eurovision. „Melodiile noastre nu au zvâc, iar casele de pariuri ne plasează pe locul 41 din 41!”, afirmă Mihai Trăistariu pentru impact.ro.

Mihai Trăistariu vorbește despre șansele României la Eurovision 2022

România va repeta contraperformanța de anul trecut, în fazele finale ale Eurovision 2022, ce vor avea loc în Italia, între 10 și 14 mai, la Torino. Pronosticul vine din partea cântărețului Mihai Trăistariu, un bun cunoscător al fenomenului muzical de acest tip, el însuși participant de mai multe ori la faza internațională a concursului.

„Nu vreau să creadă nimeni că fac propagandă împotriva soliștilor noștri. Nu-mi propun așa ceva! Dar mă bazez pe ceea ce spun casele internaționale de pariuri. Or, acolo România ocupă locul 41, în preferințele publicului. Adică ultimul! Ce ne spune asta? Că nimeni nu-și pariază proprii bani pe o chestiune pe care vede că nu-i va aduce niciun fel de profit”, a comentat pentru impact.ro situația Mihai Trăistariu.

El susține că străinii au urmărit semifinala de la București, pe rețelele sociale, și au ajuns la concluzia că nu există nimic atractiv.

Mihai Trăistariu vorbește despre șansele României la Eurovision 2022
Mihai Trăistariu ne prevede un viitor sumbru și la Eurovision 2022

„Repetăm aceeași poveste, ca cea de anul trecut”

El a reamintit că în 2006, melodia interpretată de el, „Tornero”, s-a aflat în Top 5, la aceleași case de pariuri, pentru a se plasa în final pe locul patru, cu 172 de puncte, cele mai multe obținute vreodată de vreun solist român la Eurovision, deși peste ani, atât Luminița Anghel, cât și duetul format din Ovi și Paula Seling, au reușit clasări mai bune, fiecare ajungând pe locul al treilea, dar în ani diferiți de concurs. Iar melodiile noastre ar fi stat foarte bine, de fiecare dată, la casele de pariuri și în cazul Luminiței Anghel, dar și al lui Ovi și Paula Seling.

„O să strângem niște voturi de la românii care locuiesc în străinătate, dar atât! Parcă nici nu ne-ar interesa voturile străinilor, deși asta ar fi trebuit să urmărim în primul rând! Repetăm aceeași poveste, ca cea de anul trecut cu Roxen. Aducem copii talentați, dar cu voci necizelate, și așteptăm nu știu ce! Așa nu merge!”, a mai spus el.

Potrivit aprecierilor sale, vocea cea mai bună intrată în finala națională din 5 martie este Dora Gaitanovici, însă după Trăistariu, melodia nu o ajută deloc.

„Voi urmări finala de sâmbătă. Nu știu cine va câștiga, fiindcă piesele nu au zvâc. Poate cu războiul ăsta din Ucraina, melodia lui Costi Ioniță să fie un pic favorizată. Poate! Ca voce, Dora Gaitanovici mi se pare cea mai bună, dar nici melodia ei nu are vreun zvâc, ceva acolo”, a adăugat Mihai Trăistariu.

Ucraina, favorită după începutul războiului

Potrivit acestuia, nu ar fi de mirare dacă în mai, la Torino, nu vom reuși să atingem faza finală a competiției, așa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, când piesele noastre nu au depășit stadiul semifinalelor în care au fost înscrise.

„Concursul ăsta e politic. Politica a pătruns și în lumea muzicii, și asta de ceva vreme. Iar anul ăsta războiul din Ucraina i-ar putea aduce Ucrainei o mare victorie. Melodia lor, una ștearsă, era pe 15 sau 16 înainte de atacul rușilor. În ultimele zile însă melodia a urcat vertiginos spre primele locuri. Deși, repet, melodia mi se pare banală! Ca atare, nu m-ar mira deloc ca Ucraina să fie purtată, din postura de victimă a războiului, spre câștigarea competiției muzicale!”, a sunat pronosticul final al artistului.

Faza națională a concursului Eurovision 2022 ar fi trebuit să fie prezentată de Dan Bălan, fost component al trupei O-Zone. Acesta a rămas însă blocat la Kiev, din cauza războiului, fiind implicat în unele filmări legate de emisiunea „Vocea Ucrainei”, și ca atare nu va mai ajunge la București.

Urmăriți Impact.ro și pe