Salvamontiștii au avut un nou weekend cu zeci de intervenții. 20 de persoane au ajuns la spital

Elena Avramescu 10.01.2022, 10:05
Salvamontiștii au avut un nou weekend cu zeci de intervenții. 20 de persoane au ajuns la spital

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat în jur de 50 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Se pare că 20 de persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Au mai fost primite 6 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 4 pentru Salvamont Bihor, Maramureş şi Sinaia și 3 pentru salvatorii montani din Prahova – Buşteni, Borşa şi Suceava.

Salvamontiștii au avut un nou weekend cu zeci de intervenții

Astfel că în ultimele 24 de ore, s-au primit nu mai puțin de 49 de apeluri la Dispeceratul Naţional Salvamont prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, cele mai multe fiind în Gorj, 7 la număr. În plus, alte două apeluri au fost pentru Salvamont Caraş Severin-Formaţia Muntele Mic, Mureş, Voineasa, Harghita şi Hunedoara.

Se pare că în ultimele 24 de ore au mai fost intervenţii ale Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Alba, Salvamont Prahova, Salvamont Vâlcea, Salvamont Mehedinţi. Conform Salvamont, în cazul acestor intervenţii, au fost salvate 58 de persoane, iar dintre acestea, 20 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

Alte 26 de apeluri au mai fost primite, prin care se solicitau mai multe sfaturi şi informaţii utile despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

Salvamontistii au avut un nou weekend cu zeci de interventii
Salvamontist

Și în urmă cu două zile salvamontiștii au avut un număr record de intervenții, astfel că 89 de persoane au fost salvate de pe munte. Cele mai multe evenimente au fost înregistrate în Voineasa, Sinaia și Sibiu.

Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 89 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În cazul acestor intervenții au fost salvate 89 persoane, dintre acestea 38 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 29 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană, a spus Salvamont România pe pagina de Facebook.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a mărturisit că 39 persoane au fost duse cu ambulanța la spital, iar în jur de 30 de persoane s-au dus cu mașinile personale la unitățile sanitare, prezentând leziuni minore.

Sursă foto: Salvamont România

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...