Salata de boeuf pentru Paște. Greșeala gospodinelor, ingredientul care n-are ce căuta în ea

Ioana Bucur 01.05.2021, 12:43
Salata de boeuf pentru Paște. Greșeala gospodinelor, ingredientul care n-are ce căuta în ea

Fie că vorbim despre Crăciun, Revelion sau sărbătorile pascale, acesta este unul dintre preparatele pe care cei mai mulți dintre noi abia așteaptă să îl savureze. Învață cum îți poți da invitații gata cu o rețetă specială de salata de boeuf pentru Paște. Care este ingredientul ce n-are ce căuta în ea. E o greșeală pe care o fac până și cele mai pricepute gospodine.

Salata de boeuf pentru Paște

Salata de boeuf este acel gen de preparat care se mănâncă cu poftă, dar pe care te chinui să îl pregătești, mai ales dacă ești hotărât să tai ingredientele în cuburi egale și cât mai mici. Cu toate astea, de generații întregi, în cele mai multe familii din România, nu există masă de sărbătoare fără cel puțin un bol frumos ornat oferit musafirilor. Când vine vorba despre salata de boeuf pentru Paște, sunt câteva rețete cu care nu ai cum să dai greș niciodată.

Pentru varianta clasică, veți avea nevoie de câteva ingrediente ușor de găsit:

  • 400 grame de carne de vită
  • 300 grame de mazăre fiartă
  • 12 cartofi
  • trei morcovi
  • o albitură
  • o țelină mică
  • castraveți și gogoșari murați în oțet
  • sare
  • piper
  • o lingură de muștar
  • maioneză, după gust

Mod de preparare. Se iau cei 12 cartofi și se pun la fiert, întregi. Tăiați morcovii, albitura, țelina și carnea și adăugați-le ulterior în același vas ce se umple cu apă până la jumătate. În timpul fierberii, se va mai completa cu lichid. După ce sunt fierte bine, scoateți carnea și legumele din vas să lăsați-te la scurs și la răcit. Apoi, se taie mărunt, în cuburi egale și cât mai mici, și se amestecă într-un castron suficient de mare cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.

Atenție, însă, la ce ingrediente alegeți. O greșeală pe care o fac multe gospodine este să folosească, în loc de carne de vită, carne de pui, fără știe că, de fapt, vita este cea care dă adevăratul gust al salatei de boeuf.

Salata de boeuf pentru Paște. Foto - thebossykitchen.com
Salată de boeuf
foto – thebossykitchen.com

Salata de boeuf cu somon afumat

Dacă vreți să le pregătiți o adevărată surpriză invitaților și nu vă este teamă să experimentați în bucătărie, ați putea încerca să pregătiți salată de boeuf cu somon afumat. Veți avea nevoie de:

  • doi sau trei cartofi
  • un morcov
  • cinci castraveți murați
  • trei linguri de mazăre
  • un ou
  • 150 grame de somon afumat
  • măsline
  • maioneză

Mod de preparare. Se fierb și apoi se lasă la răcit cartofii, morcovul și oul. După ce se răcesc complet, se taie cuburi mici. La fel se procedează și în cazul castraveților murați. Se ia fiecare măslină și se taie în sferturi, iar somonul, în șuvițe. Se așează toate ingredientele într-un bol suficient de mare și se amestecă bine. La final, se adaugă și oul și mazărea. Se pune sare, după gust, și se ornează cu maioneză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...