Salariul minim va creşte până la 2.550 de lei, dar cu o condiţie. Doar aşa vor putea primi românii mai mulţi bani

Nicu Stan 19.11.2021, 11:15
Salariul minim va creşte până la 2.550 de lei, dar cu o condiţie. Doar aşa vor putea primi românii mai mulţi bani

Salariul minim va creşte până la 2.550 de lei, însă cu o condiţie. Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat ce au stabilit PSD și PNL în privința salariului minim, în cadrul negocierilor care au loc pentru stabilirea viitorului program de guvernare.

Salariul minim pe economie crește la 2.550 de lei. Care este condiția ca românii să câștige mai mult

Marius Budăi, deputat PSD, spune că salariul minim brut va crește până la 2.550 de lei, însă cu condiție principală. Această condiție vine în ajutorul salariatului care ar urma să câștige mai mult decât salariul minim brut.

Astfel, salariul minim brut pe economie ar urma să fie valabil doar 24 de luni, timp în care angajatul necalificat poate primi o calificare. Fiind calificat angajatorul ar trebui să îl plătească ca atare.

Marius Budai, fost ministru al Muncii, a spus cum va creste salariul minim pe economie
Marius Budai, fost ministru al Muncii, a spus cum va creste salariul minim pe economie

Salariul minim brut pe economie, valabil 24 de luni

”Salariul minim va crește până la 2.550 de lei. Am introdus o noutate aici. Am spus că acest salariu minim nu poate fi plătit mai mult de o perioadă de 24 de luni. În acele 24 de luni, prin multe alte măsuri, noi am lucrat și la măsuri de încurajare a ocupării, dar încurajare a ocupării prin calificare și recalificare.

Dacă noi, statul, te sprijinim pe tine întreprinzător să îți califici și recalifici personalul, considerăm că este obligatoriu ca după 24 de luni după ce ai primit acest sprijin și ți-ai recalificat personalul, să nu-l mai plătești, din moment ce a devenit calificat, cu salariul minim pe economie”, a declarat Marius Budăi.

Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc din 2022

PNL și PSD au ajuns la o înțelegere și în privința pensiilor, salariilor și alocațiilor, acestea urmând să crească din 2022.

”În 2022 cu siguranţă vor creşte pensiile şi alocaţiile, discutăm şi de celelalte. La fel şi salariile în sectorul bugetar, putem să agreăm o creştere dacă vine la pachet cu o reformă în sectorul administraţiei. Nu putem doar să creştem şi să nu legăm de performanţă aceste creşteri”, spunea Florin Cîţu.

Noul program de guvernare va stabili nivelul creșterilor

Referitor tot la creșterea alocațiilor, salariului minim și a pensiilor Florin Cîțu mai spunea: ”În acest moment, este foarte simplu pentru toată lumea să se uite în strategia fiscal-bugetară, în PNRR, în estimările Comisiei Europene să vadă exact care este pasul de creştere pentru pensii, pentru salarii în perioada următoare, de fapt anvelopa salarială. În acest moment discutăm un nou program de guvernare şi atunci vom vedea care va fi noul nivel”.

Urmăriți Impact.ro și pe