Pachetul pregătit de Guvernul PSD-PNL. Cu cât ar crește alocațiile și salariul minim – Surse

Ioana Bucur 18.11.2021, 23:36
Pachetul pregătit de Guvernul PSD-PNL. Cu cât ar crește alocațiile și salariul minim – Surse

În spatele ușilor închise, reprezentanții partidelor din noua coaliție stabilesc pachetul de măsuri al viitorului Guvern PSD-PNL, ce ar include și creșterea alocațiilor și salariului minim.

Ce plan are Guvernul PSD-PNL pentru alocații și salariu minim

Viitorul Guvern PSD-PNL se pregătește să vină la putere cu un pachet de măsuri sociale ce prevede și majorarea salariului minim și alocațiilor pentru copii. În timpul negocierilor de joi seara, echipele de negociere de la cele două partide ar fi stabilit cu cât ar urma să crească aceste categorii de venituri.

Astfel, potrivit unor surse politice citate de Digi24, salariul minim ar putea să ajungă la 2.550 de lei, de la 2.300 cât este în acest moment.

Alocațiile pentru copii sunt și ele vizate. Acestea ar putea să fie majorate până la 600 de lei, în cazul copiilor mai mici de doi ani. În cazul minorilor cu vârsta de peste doi ani, alocația ar fi 243 de lei.

Se va aloca a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap. În plus, potrivit sursei citate, PSD ar fi renunțat la taxa pe lux.

Pachetul pregatit de Guvernul PSD-PNL. Cu cat ar creste alocatiile si salariul minim Surse
Nicolae Ciuca. FOTO: Inquam Photos / George Calin

„O rundă consistentă de negocieri”

După întâlnirea de joi, propunerea PNL pentru funcția de premier, Nicolae Ciucă, a declarat că s-a încheiat o „rundă consistentă de negocieri în care s-a reuşit să se se înainteze pe aspectele care erau în dezbatere la nivelul coaliţiei”.

„S-au făcut paşi importanţi pe pachetul social cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii pentru a nu creşte taxele”, a spus Ciucă, precizând că s-a stabilit un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul pe anul viitor.

Marcel Ciolacu a anunțat că joi, România ar putea avea un nou Guvern. Liderul PSD a precizat că, în acest moment, există două propuneri de prim-ministru: de la Partidul Național Liberal și de la Partidul Social Democrat.

„Sunt două propuneri de prim-ministru – una a PSD, una a PNL. Am încercat să creionăm cele două propuneri şi structura guvernului ţinând cont de cineva avea, prin rotaţie, primul prim-ministrul. Nu am ajuns la o discuţie să hotărâm cine are primul ministrul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă se va merge cu o singură propunere de premier, Ciolacu a afirmat: „Joi, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă un Guvern (…) Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar cine este primul ministru şi până când este rotaţia, 30 mai, parcă”.

Urmăriți Impact.ro și pe