Salarii uriaşe la stat în 2020. Cum au fost plătiţi bugetarii cu remuneraţii de zeci de ori mai mari decât media naţională

Nicu Stan 05.02.2021, 07:54
Salarii uriaşe la stat în 2020. Cum au fost plătiţi bugetarii cu remuneraţii de zeci de ori mai mari decât media naţională

Salarii uriaşe la stat în 2020. Cum au fost plătiţi bugetarii cu remuneraţii de zeci de ori mai mari decât media naţională. Este incredibil cât a fost un salariu mediu brut în anul ce a trecut.

Diferențe uriașe dintre salariile de la privat și cele de la stat. Bugetarii, remunerați mult mai bine

S-au dat salarii uriașe la stat în anul 2020. Bugetarii au fost plătiți de aproape 10 ori mai bine decât angajații de la privat.

Veniturile salariale ale angajaților de la stat au fost anul trecut cu 68% mai mari decât media naţională, informează viceliderul grupului deputaţilor USR-PLUS Cristian Seidler.

Cristian Seidler, deputat USR-Plus
Cristian Seidler, deputat USR-Plus

Cât a cheltuit statul cu plata salariilor

Deputatul USR-Plus mai spune că țara noastră a avut cheltuieli de personal în valoare de 110 miliarde de lei, pentru 1,25 milioane de angajaţi, în afară de cei din companiile naţionale şi ai societăţilor comerciale deţinute de stat. ”Cred e de bun-simţ ca măcar unele sporuri ale bugetarilor să fie modificate, în acest context”, a adăugat Cristian Seidler.

Astfel, venitul salarial lunar mediu brut, la bugetari, a fost anul trecut de nu mai puțin de 7.173 de lei. Astfel, deputatul USR-Plus spune că ar fi de bun simț ca măcar sporurile să fie modificate din moment ce salariile sunt așa de mari.

Cât a fost salariul la stat în 2020

Veniturile salariale la stat au fost, în 2020, cu 68% mai mari decât media naţională. În 2020, România a avut cheltuieli de personal în valoare de 110 miliarde de lei, pentru 1,25 milioane de angajaţi, fără cei din companii naţionale şi societăţi comerciale deţinute de stat. Aşadar, venitul salarial lunar mediu brut, la stat, în anul 2020 a fost de 7.173 de lei.

Venitul salarial lunar mediu brut în anul 2020 a fost de maxim 4.253 de lei, luând în calcul atât angajaţii din mediul privat cât şi pe cei de la stat, mai puţin pe cei din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Se cere modificarea sporurilor la bugetari

Veniturile salariale la stat au fost, prin urmare, cu 68% mai mari decât media naţională. În general, salariile la stat ar trebui să fie mai mici decât cele din privat, dar locurile de muncă mai stabile, în timp ce, în mediul privat ar trebui ca salariile să fie mai mari decât la stat, locurile de muncă fiind expuse, însă, fluctuaţiilor economice.

Cred e de bun-simţ ca măcar unele sporuri ale bugetarilor să fie modificate, în acest context. Cât despre creşteri salariale generale, la stat, ar fi nerezonabile. Sursa informaţiilor: Ministerul Finanţelor şi Casa Naţională de Pensii Publice”, a scris Cristian Seidler joi pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe