Salarii uriașe la spitalul din Urziceni, unde o tânără a născut pe trotuar. Câți bani încasează pe lună managerul unității medicale

Mihnea Tălău 02.08.2023, 11:19
Salarii uriașe la spitalul din Urziceni, unde o tânără a născut pe trotuar. Câți bani încasează pe lună managerul unității medicale

Deja ”celebrul” Spitalul din Urziceni, unde o femeie a fost lăsată de către medici să nască pe trotuar, uimește și prin salariile angajaților.  Conform listei salariilor plătite de acest spital, publicată în martie 2023, unitatea sanitară plătește regește cadrele sale. Spitalul numără 226 de angajați.

Salarii regești pentru ”spitalul groazei” din Urziceni

Bugetul spitalului din Urziceni este de 6 milioane de euro. Unii medici câștigă și aproape 30.000 lei pe lună. Astfel, unul din medicii primar primea salariu de bază de 15.256 de lei, 12.968 lei spor de condiții periculoase și 1.400 de lei pentru gărzi. Un alt medic primea peste 4.000 de lei pentru „ore de sală”, ceea ce ducea veniturile sale salariale la peste 22.000 de lei, scrie ziare.com.

Nici asistentele nu se pot plânge. Acestea au salarii între 4-6.000 de lei, dar în unele cazuri ele mai primesc și 3-4.000 de lei „spor de condiții periculoase”.

În ceea ce privește managerul Spitalului, acesta se bucură de un salariu de 17.000 de lei. Spitalul are 226 de angajați.

Managerul nu are de gând să demisioneze

Managerul Spitalului Municipal din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, nu are nici un fel de pregătire medicală sau de management medical. Aceasta este expert contabil și a fost directoare economică la firma pe care o deține, Agroman Com SRL. A devenit manager al spitalului din Urziceni pe filieră politică PNL. Anul trecut, a încasat peste 123.000 de lei din această funcție.

Șeful Spitalului Municipal Urziceni a fost amendat cu 4.000 de lei de Inspecția Sanitară de Stat ,după cazul femeii care a născut pe trotuar, sancțiunea maximă pe care putea să o primească pe persoană fizică într-un astfel de caz.

Ea a justificat lipsa de omenie și profesionalism, cum că spitalul din Urziceni nu are medic ginecolog pentru că nimeni nu vrea să preia acest post, deși primăria oferă un venit de 20.000 de lei.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut, luni, o conferință de presă în care a cerut demiterea managerului Spitalului Municipal Urziceni.

Surpriză însă, Daniela Elena Ianuș susține că nu sunt motive să demisioneze din funcție.

Cetățenii din Urziceni vor ieși miercuri în fața Spitalului Municipal pentru a solicita demisia directoarei, care sfidează pe toată lumea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...