Salarii la magazinele de lux Moncler. Cu câți bani este plătită o simplă casieră

Emanuela Pană 05.11.2021, 09:10
Salarii la magazinele de lux Moncler. Cu câți bani este plătită o simplă casieră

Pe piață există anumite branduri ale căror produse le recunoști fără prea mare efort, după felul în care sunt concepute, după materialele calitative pe care le au la bază, după design, stil, după emblemă… Este și cazul magazinelor de lux Moncler, un brand sinonim cu opulența și eleganța, care se bucură de o istorie de aproape 70 de ani. Câți bani câștigă o simplă casieră care își desfășoară activitatea în magazinele Moncler? Mai bine decât mulți medici din România.

Cu cât este plătită o casieră din magazinele de lux Moncler

Moncler se numără printre acele branduri cu o istorie interesantă și captivantă în spate, nefiind un nume care necesită prezentare. Totuși, astăzi ne-am propus să povestim mai multe despre brandul Moncler, căci cu siguranță există anumite detalii care ți-au scăpat la o primă vedere. De exemplu, puțini sunt cei ce știu că înainte să devină un fanion în lumea modei, firma a ajuns în pragul falimentului.

Omul care a reușit să transforme un brand falimentar într-unul gigant, consacrat la nivel mondial, este Remo Ruffini, în prezent CEO și acționar Moncler.

Mai mult ca sigur ați auzit de celebrele geci de puf ale brandului Moncler, râvnite de orice pasionat de modă și purtate de mari vedete precum Leonardo Di Caprio sau Madonna. Ele pot fi trecute fără doar și poate pe lista articolelor care reprezintă un „must have“ în perioada pe care o traversăm, la fel și jachetele Moncler, care au devenit, se pare, indispensabile oricărei garderobe.

Povestea Moncler a fost scrisă în anul 1952, în orașul alpin Monestier-de-Clermont, Franța, de unde și numele brandului (Moncler fiind, de fapt, o abreviere a orașului). Aici este locul unde a debutat întregul business, inițial axat pe echipamente și articole montane.

În prezent, liniile vestimentare semnate Moncler continuă să aibă ca element-cheie stilul sport, iar un detaliu mai puțin cunoscut este că hainele echipei naționale a Franței la Jocurile Olimpice din 1968 erau marca Moncler.

Îmbinând cu succes tradiția, inovația și calitatea, brandul Moncler este într-o continuă evoluție, dar strâns legat de rădăcinile sale.

Citește și: Ce salarii au, de fapt, casierele din magazinele de lux Balenciaga

Moncler a devenit un brand de lux pentru ideile creative

Acum că am vorbit puțin despre istoria brandului Moncler, să trecem și la partea de salarii, iar aici vă putem spune că o „simplă“ casieră care lucrează în magazinele de lux este remunerată cu 20 de dolari pe oră, ceea ce înseamnă un venit de 3.200 de dolari pe lună – mai mult decât câștigă o casieră angajată în magazinele Prada, Versace sau Dolce & Gabbana, plătite cu 18 dolari/oră, 16 dolari/oră, respectiv 14 dolari/oră.

Cât câștigă casierele care lucrează în magazinele de lux Moncler
Cât câștigă casierele care lucrează în magazinele de lux Moncler

Moncler este în prezent un nume răsunător în industria modei, câștigându-și poziția pe piață și clienții cu gusturi rafinate grație ideilor creative, originale, care au revoluționat lumea pasiunii pentru sporturile de iarnă.

Stilul abordat de Moncler este unul urban, iar filosofia brandului italian de modă de lux este aceea de a trece bariera tendințelor.

Chiar dacă Moncler a devenit sinonim cu jacheta de puf, ce trimite cu gândul la lejeritate și confort, ideea de eleganță și de a arăta bine nu este exclusă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...