Salarii la Cora – cât câștigă un lucrător comercial, un casier și un șef de raion

Daria Petrescu 23.09.2020, 18:24
Salarii la Cora – cât câștigă un lucrător comercial, un casier și un șef de raion

Cora face parte dintre cele mai cunoscute lanțuri de hipermarketuri, care aparține grupului international Louis Delhaize. Până acum, există peste peste 70 de hipermarketuri Cora: în Franța, Belgia și România. În România, Cora are în prezent 12 magazine. În cazul în care vreți să vă angajați la Cora, trebuie să știți că salariile nu sunt foarte mari, iar angajații trebuie să respecte anumite condiții. Iată cât câștigă un lucrător comercial, un casier și un șef de raion, la Cora.

Tot ce trebuie să știi despre salariile de la Cora

Primul hipermarket Cora din România a fost deschis la 1 octombrie 2003, pe locul unde era fabrica de betoane Granitul, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro.

În urmă cu doi ani s-a stabilit că salariile mai mari ale managerilor afectează puţin media generală din comerţul alimentar. Fiecare dintre jucătorii din comerțul modern are câteva mii de salariați, ajungând la peste 10.000 de oameni.

Ei bine, la Cora, un Lucrător universal, poate avea un salariu de 1.800 de lei, la care se adaugă tichetele de masa în valoare de 300 de lei.  Programul este de 8 ore, iar în cazul în care depășiți perioada, orele se vor plăti sau se recuperează, în zile libere. Depinde de fiecare angajator în parte.

Un șef de raion la Cora câștigă lunar 1.400 de lei, cu un bonus pe lună de 350 de lei. De asemenea, la asta se adaugă tichetele de masa în valoare de 220 de lei. Există și alte bonusuri pe lună, de 150 de lei Decizia este luată de angajator, în funcție de atribuțiile pe care le are de îndeplinit angajatul.

Un lucrător comercial câștigă un salariu lunar de 1.250 lei net. La acesta se adaugă tichetele de masa și bonusurile, atunci când este cazul.

Unde se plătesc cele mai mici salarii

Cora plătește cele mai mici salarii
Cora plătește cele mai mici salarii

Reţelele străine de magazine plătesc salarii ce pornesc de la 1.650 de lei şi ajung la 3.200 de lei. O analiză a cifrelor publice din 2017 arată că cele mai mari salarii din retail sunt plătite la Lidl și Matro. În schimb, Profi și Cora au salarii ceva mai mici.

Astfel că, Profi şi Cora plătesc cele mai mici salarii. Acestea sunt  sub 2.000 de lei net lunar. În schimb Lidl şi Metro sunt cei doi jucători care au salarii peste piaţă. Astfel că, Lidl plăteşte cu 50% peste piaţă.

Ce condiții trebuie să îndeplinești dacă vrei să lucrezi la Cora, ca technician de întreținere

– Permisul ISCIR reprezintă un avantaj
– Atenție la detalii, organizare, flexibilitate, adaptabilitate

– Experienţa în domeniul tehnic minimum 2 ani reprezintă un avantaj
– Studii tehnice/cursuri calificare în domeniu

Descrierea jobului:

– Interpretează adecvat planurile tehnice pentru instalația electrică, sanitară, anti-incendiu și de frig, sistemul de climatizare
– Contribuie la întreținerea preventivă a echipamentelor și a instalațiilor tehnice– Asigură funcționarea echipamentelor tehnice, realizează reparații de echipamente
– Verifică instalațiile din localurile tehnice și din spațiile comerciale și de producție
– Intervine pentru remedierea anomaliilor/defecțiunilor pentru instalațiile, mașinile, utilajele și echipamentele magazinului

În România există 11 hipermarket-uri cora — patru în București (Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza și Alexandriei), două în Constanța și câte unul în urmǎtoarele orașe: Cluj-Napoca, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Bacău, Ploiești. Grupul Louis Delhaize mai deține în România și lanțurile de supermarket-uri Profi și Albinuța.

Urmăriți Impact.ro și pe