Sadio Mane a fost prezentat oficial de Bayern Munchen. Liverpool l-a vândut cu 32 de milioane de euro

Sorin Barbu 22.06.2022, 16:57

Sadio Mane a fost transferat de Bayern Munchen, după șase ani în care a jucat în tricoul lui Liverpool. Campioana Germaniei va plăti 32 de milioane de euro pentru acest transfer, iar jucătorul va câștiga 1,1 milioane de euro în fiecare lună. Fotbalistul le-a transmis fanilor formației engleze un mesaj la despărțire.

Sadio Mane, cumpărat de Bayern Munchen cu 32 de milioane de euro

Sadio Mane a plecat după șase ani de la Liverpool și a ajuns în Bundesliga, la campioana Bayern Munchen. Presa engleză scrie că internaționalul senegalez mai avea contract cu „cormoranii” încă un an, dar chiar și în aceste condiții bavarezii au achitat 32 de milioane de euro. Jucătorul va câștiga aproape 40 de milioane de euro în cei trei ani de contract.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la Bayern Munchen. Am avut multe discuții și am simțit interesul uriaș al acestui club, de la început. Nu a fost nicio îndoială în mintea mea: este momentul potrivit pentru o nouă provocare. Când am jucat la Salzburg, am urmărit multe meciuri ale lui Bayern. Îmi place foarte mult acest club”, a spus Sadio Mane, pentru site-ul oficial al echipei bavareze.

În sezonul 2021-2022, Sadio Mane a reușit 23 de goluri și 5 pase decisive în 51 de meciuri pentru Liverpool, echipă care a câștigat Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei, dar a pierdut titlul în ultima etapă și finala Champions League, în care a fost învinsă de Real Madrid. Clubul englez a transmis că Sadio Mane a plecat de la Liverpool „ca o legendă”.

„Oricine pleacă de la Liverpool, având în vedere suporterii, cred că are un regret, pentru că sunt cei mai buni suporteri din lume, am mai spus-o. Știu că aveau și un cântec pentru mine, dar nu știu să îl cânt. Să joci pe Anfield îți oferă foarte multă putere.

Le transmit fanilor că îi iubesc. Voi păstra casa din Liverpool, mi-ar plăcea să revin aici într-o zi. Cu siguranță, voi fi fanul numărul 1 al lui Liverpool”, a spus Sadio Mane.

Jurnaliștii englezi scriu că plecarea lui Mane are legătură cu transferul pe care Liverpool a plătit aproape o sută de milioane de euro. Darwin Nunez a fost adus de la Benfica, iar Jurgen Klopp are mare încredere în el.

Urmăriți Impact.ro și pe