Sacrificiile făcute de o femeie, timp de un an de zile, pentru a-și putea vizita mama internată în spital

Sacrificiile făcute de o femeie, timp de un an de zile, pentru a-și putea vizita mama internată în spital

Sacrificiile făcute de o femeie pentru a-și vedea mama. Este vorba despre Cornelia Bejan, profesor universitar din Iași, care a mărturisit că a plătit 50.000 de lei pentru teste PCR din martie 2020 până în aprilie 2021, cu scopul de a-și vedea mama internată la spitalul privat Arcadia din Iași, la secția de Îngrijiri Paliative.

Sacrificiile făcute de o femeie pentru a-și putea vizita mama internată în spital

Însă spitalul declară că nu a făcut altceva decât să respecte standardele de siguranță pentru a-și proteja pacienții și personalul. DSP Iași, cu toate că nu cunoaște cazul, declară că recomandarea unui test PCR e la 72 de ore, și nu zilnic.

Per total, femeia a plătit în jur de 50 mii de lei pentru aceste teste PCR. Cornelia Bejan cheltuia zi de zi sau uneori la două zile între 220-250 de lei pentru a face un test PCR pentru a putea merge la mama ei care era internată într-un spital privat din Iași. În cele din urmă mama femeii a decedat, iar femeia susține că din cauza malpraxisului.

Mama a stat timp de 2 ani în acel spital privat. A decedat în aprilie 2021. Am făcut calculul și cel mai ieftin test pe care l-am făcut a fost de 220 lei, deci am cheltuit per total 50 de mii de lei doar testele.

Mai dădeam și 180 de lei pe zi internarea mamei și la care se mai adăugau și analizele mamei sau anumite consultații. Presiunea financiară la care am fost supusă a fost enormă. DSP-ul a spus spitalului că este un abuz să îmi ceară zilnic un test negativ, șefa secției de paliații a decis că numai în aceste condiții îmi pot vizita și hrăni mama.

Nu încerc să îmi recuperez banii, sunt extrem de îndurerată de pierderea mamei. Asistenta a uitat să îi pună oxigen mamei și a murit în chinuri, sufocată. Durerea mea a fost imensă și nu mă mai interesează să recuperez nimic din acei bani, a povestit femeia din Iași pentru Antena 3.

Sacrifiile facute de o femeie pentru a-si putea vizita mama internata in spital
Teste PCR

Se pare că ultimul test făcut a fost la jumătatea lunii aprilie, mai precis în ziua în care mama i-a decedat în spitalul privat.

Aproximativ cheltuiam 1000 de lei pe săptămână cu testele. Eram controlată la sânge, eram întrebată dacă nu cumva aceste teste sunt falsificate şi că, de fapt, eu doar schimb data de pe ele şi prezint acelaşi test, ceea ce evident nu s-a întâmplat, a mai spus femeia.

Până în prezent, reprezentanţii unităţii medicale nu au oferit un punct de vedere. Cu toate acestea, cazul a ajuns în atenţia Ministerului Sănătăţii.

În ceea ce priveşte modul de organizare, putem spune că unitățile sanitare, conform legislaţiei în vigoare, mai ales pe perioada pandemiei, au avut obligaţia de a-şi adapta procedurile de lucru, în vederea limitării şi prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, a spus Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...