Șeful DIICOT, noi detalii despre cazul Caracal: care e posibilitatea ca Luiza Melencu să fie în viață

Ciprian Ioana 27.08.2019, 11:22
Șeful DIICOT, noi detalii despre cazul Caracal: care e posibilitatea ca Luiza Melencu să fie în viață

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a oferit, marți, noi detalii despre ancheta din Caracal, condusă de procurorii pe care-i are în subordine. Procurorul-șef a vorbit, din nou, despre probele ADN adunate de la fața locului dar și de ipoteza potrivit căreia Gheorghe Dincă a avut complici.

Ancheta de la Caracal înaintează extrem de lent, iar procurorii nu au reușit să facă lumină în acest caz. În continuare, rămâne în picioare mărturia lui Gheorghe Dincă, bărbatul în vârstă de 66 de ani, principaul suspect în acest caz, care a spus că le-ar fi ucis pe cele două adolescente.

Numai că probele adunate de la fața locului nu confirmă această ipoteză. Legiștii nu au identificat niciun profil ADN în oasele găsite în pădurea de lângă Caracal.

În această situație, procurorul-șef al DIICOT nu exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viață. Ea nu poate fi declarată decedată în lipsa unor probe din anchetă care să  confirme 100% acest lucru. Iar aceste probe nu există deocamdată.

Șeful DIICOT, noi detalii despre ancheta de la Caracal

Crimele din Caracal: anchetatorii au găsit alte rămășițe umane într-o pădure de lângă casa lui Dincă

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, marți, că Luiza Melencu nu poate fi, deocamdată, declarată oficial decedată. Asta pentru că probele ADN din oasele găsite în pădurea de lângă Caracal nu sunt concludente.

Fragmentele erau într-o stare de calcinare excesivă, susține șeful DIICOT.

„Nu excludem niciuna dintre variante. Știți foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (…) Sunt discuții ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculație la acest moment. De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziție domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereții locuinței, pentru că s-a spus – și corect s-a spus – că s-au așezat mai multe straturi de ciment pe interior și vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”
Felix Bănilă, șeful DIICOT

La începutul lunii, procurorii arătau că au descoperit în pădurea de lângă Caracal un sac cu oase și cenușă. Gheorghe Dincă susținea că acolo a ascuns rămășițele umane ale Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie.

Procurorii au retrimis la INML probele adunate, dar, deocamdată, nu există nicio concluzie.

Urmăriți Impact.ro și pe