S-au aflat prețurile pentru fiecare doză de vaccin anti-COVID. Un oficial din Belgia a reușit să dezvăluie prețurile, dintr-o greșeală

Stan Filon 18.12.2020, 20:45
S-au aflat prețurile pentru fiecare doză de vaccin anti-COVID. Un oficial din Belgia a reușit să dezvăluie prețurile, dintr-o greșeală

Prețurile pentru vaccin anti-COVID. Din greșeală, s-a aflat cât costă un vaccin anti-coronavirus! Prețurile sunt foarte diferite, în funcție de compania care le produce. Astfel, cel mai ieftin vaccin este cel scos pe piață recent de compania AstraZeneca și care așteaptă aprobarea din SUA.

S-au aflat prețurile la vaccinurile anti-coronavirus

Greșeala impardonabilă a venit din partea unui oficial din Belgia, care a postat pe contul său de Twitter lista de prețuri. Această greșeală ar putea afecta negocierile pe care Uniunea Europeană le are cu companiile producătoare de vaccinuri anti-coronavirus.

Eva de Bleeker, secretar de stat pentru buget, a postat pe contul ei de Twitter lista de prețuri, iar apoi a dat vina pe un subaltern pentru greșeala făcută. Vicepreședintele Comisiei Europene a spus anterior că prețurile sunt confidențiale. Așa că greșeala oficialului din Belgia poate fi dezastruoasă.

S-au aflat prețurile la vaccinurile anti-coronavirus
S-au aflat prețurile la vaccinurile anti-coronavirus

Un oficial belgian a făcut greșeala monumentală

”Dezvăluirea oricărei informații confidențiale în acest moment ar putea submina negocierile în desfășurare cu alte companii. Nu putem decide unilateral să dezvăluim informații confidențiale, precum informațiile legate de preț”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Postarea a stat online suficient de mult pentru a se afla că cel mai ieftin vaccin este cel de la AstraZeneca, iar cel mai scump cel produs de Moderna. Serul Pfizer, cu care va începe campania de imunizare în 27 decembrie și în România, are un preț de 12 euro per doză.

Pentru că sunt necesare două doze, înseamnă că imunizarea fiecărui european va costa între 3,6 și 30 de euro. Atât va plăti și România, pentru că vaccinul este cumpărat la comun la nivelul Uniunii Europene.

Iată care sunt prețurile vaccinurilor anti-coronavirus:

  • 1,78 euro – Oxford/AstraZeneca
  • 12 euro -Pfizer/BioNTech
  • 15-18 euro – Moderna
  • 7-8,5 euro – Johnson & Johnson
  • 7,56 euro – Zanofi/GSK
  • 10 euro – CureVac
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...