Gest curajos din partea vicepreşedintelui american Mike Pence. A fost filmat în timp ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 VIDEO

Stan Filon 18.12.2020, 18:19
Gest curajos din partea vicepreşedintelui american Mike Pence. A fost filmat în timp ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 VIDEO

Vaccinarea împotriva coronavirusului este în toi în Statele Unite ale Americii, dar și în Marea Britanie. Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a făcut un gest lădabil, care a dat  încredere cetățenilor în vaccinul produs de Pfizer și BioNTech.

Vicepreşedintele american Mike Pence le-a dat curaj americanilor

Vaccinul împotriva coronavirusului a fost aprobat pe data de 12 decembrie de Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA), iar vaccinările au început. Mulți cetățeni sunt însă sceptici, iar autoritățile fac tot ce pot pentru a demonstra populației că vaccinul este sigur și eficient.

Astfel, vicepreşedintele american Mike Pence s-a imunizat cu vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului, iar momentul a fost transmis în direct la televiziune”Ne-am adunat aici în această dimineaţă în scopul de a întări încrederea în acest vaccin”, a declarat Mike Pence, care a fost vaccinat alături de soţia sa, Karen.

”Avem unul, poate chiar două vaccinuri sigure”

”Americanii pot să fie încrezători. Avem unul, poate chiar două în câteva ore, vaccinuri sigure”, a mai spus vicepreşedintele SUA, referindu-se la aprobarea probabilă, în cursul zilei de vineri, a vaccinului Moderna împotriva COVID-19.

Vicepreşedintele american, însărcinat în ultimele luni să coordoneze de la Casa Albă lupta împotriva pandemiei, a fost vaccinat în contextul în care în Europa mai mulţi lideri au fost plasaţi în carantină înainte de Crăciun. Printre aceștia se numără și președintele Franței, Emmanuel Macron, care a fost depistat cu coronavirus.

Preşedintele ales Joe Biden urmează să fie vaccinat săptămâna viitoare, tot în direct la televiziune. Medicul Anthony Fauci, principalul specialist american în boli infecţioase, le-a cerut în această săptămână lui Mike Pence, preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, preşedintelui ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris să se vaccineze cât mai curând posibil, din motive de securitate.

Cu toate acestea, Donald Trump a trimis un răspuns tranșant, în stilul său caracteristic. Casa Albă a emis un comunicat prin care a menționat faptul că președintele Donald Trump se va imuniza atunci când medicii si vor decide că este necesar. Milionarul este posibil să fie încă imun la coronavirus, deoarece s-a infectat deja în urmă cu două luni, diind recuperat complet.