S-a întocmit dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională din București. Cine este de vină pentru decesul celor doi muncitori

Elena Avramescu 03.08.2021, 10:13
S-a întocmit dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională din București. Cine este de vină pentru decesul celor doi muncitori

Dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională. Poliția Capitalei a decis să deschidă dosar penal in rem după ce s-a surpat malul de pământ de luni, soldat cu 2 morți și 4 răniți. Acum cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, dar și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Dosar penal în urma tragediei de lângă Biblioteca Națională

Tragedia s-a petrecut luni, când un mal de pământ s-a surpat peste mai mulți muncitori în apropierea Bibliotecii Naționale din București, iar angajații Inspectoratului de Urgență au intervenit pentru a-i salva.

Astfel că două persoane, de 50 și 53 de ani, sunt internate în acest moment la Spitalul Universitar, iar alte două, de 33 și 34 de ani la Spitalu Floreasca. Din nefericire, alte două persoane, în vârstă de aproximativ 50-55 de ani au decedat.

Muncitori prinsi sub pamant
Muncitori prinsi sub pamant

Ieri, în jurul orei 16:55, Secția 11 Poliție a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulți muncitori care săpau un sanț au fost surprinși de malul de pământ care s-a surpat peste ei. La fața locului au sosit polițiști ai Secției 11 Poliție care au întreprins activități care să faciliteze intervenția I.S.U. În urma evenimentului, două persoane și-au pierdut viața, iar alte patru au fost transportate la unități spitalicești pentru îngrijiri.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 și Serviciul Omoruri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, potrivit informațiilor furnizate de Poliția Capitalei.

Aseară, în jurul orei 21.30, muncitorul dat dispărut a fost găsit decedat. Salvatorii au relatat că trupul acestuia a fost prins sub dărâmături iar decesul a intervenit, probabil, chiar puțin după momentul accidentului. Bilanțul a ajuns, așadar, la doi morți. Patru muncitori sunt în acest moment la spital, iar starea lor, conform ultimelor informații, este stabilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...