S-a înființat o nouă Poliție în România. Cum va avea grijă de copii

Stan Filon 02.09.2020, 07:56
S-a înființat o nouă Poliție în România. Cum va avea grijă de copii

S-a înființat Poliția Siguranța Școlară, care are menirea prevenirii delincvenţei juvenile în incinta unităţilor de învăţământ, dar și combaterea bullyingului. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu a venit cu toate detaliile.

Ministrul Internelor a înființat Poliția Siguranța Școlară

Acesta a anunţat, marţi, înfiinţarea unei noi structuri în cadrul Poliţiei Române – Poliţia Siguranţă Şcolară” – care se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei şi a bullyingului în unităţile de învăţământ. Noua structură va avea 266 de poliţişti.

Înființarea noii unități face parte dintr-un nou plan naţional de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta unităţilor de învăţământ. În acest context, Despescu a precizat că la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei ia fiinţă, de la începutul anului şcolar, Poliţia Siguranţă Şcolară.

Ministrul Internelor a înființat Poliția Siguranța Școlară
Ministrul Internelor a înființat Poliția Siguranța Școlară

Poliția Siguranța Școlară va încerca să combată consumul de droguri, violenţa juvenilă și traficul de persoane

„Ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înfiinţării unei structuri distincte în cadrul Poliţiei Române. Această structură va îmbunătăţi parteneriatul MAI-şcoală-autorităţi locale în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal”, a declarat Despescu.

Oficialul MAI a promis „o prezenţă mult mai mare” a poliţiştilor în mediul şcolar şi în procesul educaţional, el arătând că poliţiştii vor avea legături permanente cu reprezentanţii şcolilor, ONG-urilor şi autorităţilor locale Poliţia Siguranţă Şcolară va acorda mai mare importanţă activităţilor preventive în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri, violenţei juvenile, traficului de persoane.

La binestarea elevilor vor veghea 266 de polițiști care urmează să fie angajați, iar aceștia vor lucra la IGPR, la inspectoratele judeţene de poliţie şi la Poliţia Municipiului Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...