Ce clanuri interlope acționează în București. Cum sunt împărțite sectoarele Capitalei

Andrei Cezar 07.08.2020, 20:32
Ce clanuri interlope acționează în București. Cum sunt împărțite sectoarele Capitalei

Capitala a fost zguduită de un scandal de proporții zilele acestea, după o răfuială între doi dintre membrii unor clanuri interlope. Scandalul s-a soldat cu moartea unuia dintre cei mai temuți lideri interlopi din București, Emi Pian. Potrivit ofițerilor din Poliția Română, războiul este abia la început. Clanurile se reorganizează și poartă negocieri. Iată care sunt cele 15 clanuri care acționează în București.

Clanurile de interlopi care fac legea în Capitală și sectoarele în care acționează

La începutul acestei săptămâni, vestea că liderul clanului Duduienilor a murit în urma unui scandal care a avut loc după un joc de barbut a pus pe jar lumea interlopă din România. Presupusul criminal care l-ar fi înjunghiat pe Emi Pian ar fi Ciprian Napy, membru al unui alt clan din Capitală. Acesta se află internat sub pază la spital.

Potrivit Digi 24, de câteva zile se poartă negocieri între calnurile din București pentru duce un război ce se preconizează a fi extrem de violent. Totul în timp ce oamenii legii se chinuie să țină situația sub control.

În Capitală sunt nu mai puțin de 15 clanuri de interlopi care fac legea.

Sectorul 2

Acest teritoriu este în atenția tuturor acum, dat fiind faptul că unul dintre clanurile care controlează infracționalitatea de aici este Clanul Rinu. 

Din acest clan face parte Ciprian Napy, presupusul ciminal al lui Emi Pian. Polițiștii și procurorii vor avea misiunea complicată de a scoate la iveală adevărul, mai ales că la locul evenimentului nu au existat camere de supraveghere. În aceste condiții vor fi audiați mai mulți martori și chiar confruntați, însă deja au început să facă alianțe între ei.

Clanul Caranilor este unul dintre cele mai violente din Capitală. Acum doi ani, DIICOT  a descins în penitenciar pentru că unul dintre membri le promitea celor cercetaţi influenţă în lumea justiţiei.

Clanul Spoitorilor este condus de Dănuț Spoitoru, vărul celebrului Fane Spoitoru care a tăiat un polițist cu sabia în anii 90. Spoitorii plăteau lunar un ofițer de la Brigada Antidrog pentru a le furniza informații despre acțiunile polițiștilor. Unii membri se află în prezent închiși în penitenciarele din SUA pentru clonare de carduri.

Clanul Calu este condus de Vasile și Marco Calu. Cunoscuți drept două persoane extrem de violente, au mai multe dosare pe rolurile instanțelor. De asemenea, se pare că sunt și mari consumatori de droguri. Anul trecut unul dintre ei a fost prins drogat la volan în compania unei cunoscute vedete de televiziune.

Sectorul 3

Clanul Cocalarilor este unul deosebit de periculos. Acesta acționează pe treritoriile Sectorului 2 și 3. La începutul anului, acest clan a comandat bătaia în care Bebino din Calnul Sportivilor a fost spintecat cu sabia. Una dintre figurile marcante ale clanului este Remus Cocalaru care a petrecut ani grei după gratii pentru fapte de violență.

Clanul Ursarilor este prezent, de altfel, în multe localități. Mulţi dintre membri s-au întors acasă în perioada stării de urgenţă din ţările considerate zone roşii. Au şi fost descinderi din cauza lor, cu zeci de poliţişti.

Clanul Chira este cunoscut pentru infracțiuni de trafic de persoane, cămătărie și droguri. Acționează în zona Pallady și Camil Ressu.

Sectorul 4

Aici legea o face Clanul Sportivilor. O grupare atipică, ce ce nu este unită prin legături de familie, precum clanul Duduienilor, ci prin interesele comune. Liderul lor, Mircea Nebunu, este o persoană extrem de violentă care a stat mai mulți ani în spatele gratiilor. Membrii acestui clan au fost printre protagoniștii scandalului din fața Casei Poporului, când un bărbat a murit.

Sectorul 5

Temutul clan al Cămătarilor înca este la putere pe străzile din Sectorul 5, chiar dacă liderii lui, Sile și Nuțu Cămătaru, nu mai sunt atât de amibițioși ca în anii 1990. Ei au stat ani buni în spatele gratiilor pentru diverse infracțiuni de crimă organizată.

Tot aici comandă şi alte două clanuriŞtocarii, cărora le merge extrem de bine pe partea de droguri, şi Clanul Văncică – unul dintre cei mai bogaţi lideri interlopi aparține acestui clan. Ei sunt duşmani declaraţi ai Cămătarilor, iar principala precoupare este contrabanda cu ţigări. De altfel, chiar în aceste zile au fost vizitaţi de DIICOT.

Ce clanuri interlope acționează în București. Cum sunt împărțite sectoarele Capitalei
Ce clanuri interlope acționează în București. Cum sunt împărțite sectoarele Capitalei

Sectorul 6

Principalul clan care pus stăpânire pe acest teritoriu este clanul Duduienilor. Membrii lui sunt unii dintre cei mai temuți interlopi, care caută acum să își răzbune liderul, Emi Pian. După moartea acestuia au mai rămas trei frați. Calnul este unul foarte bine închegat. Tatăl lor, Ion Duduianu, zis Pian, este închis pentru tentativă de omor.

Mai sunt și alte clanuri în Sectorul 6. Clanul Preda, condus de Eugen Preda care s-a făcut remarcat după furtul de arme din Ciorogârla. După ce a fost eliberat le-a incendiat casa rivalilor Corduneni de la Iași.

Clanul Vasiloi este cunoscut pentru traficul de influență pe care îl exercita pe lângă primari. Au avut chiar un business care se ocupa cu ridacrea mașinilor în sector.

Urmăriți Impact.ro și pe