S-a decis! Florin Iordache, noul președinte al Consiliului Legislativ. Câte voturi a obținut deputatul PSD

Stan Filon / 20.10.2020, 18:42
S-a decis! Florin Iordache, noul președinte al Consiliului Legislativ. Câte voturi a obținut deputatul PSD

Deputatul PSD Florin Iordache a fost desemnat drept câștigător al funcției de președinte al Consiliul Legislativ după ce a primit cele mai multe voturi! Anunțul a fost făcut în plenul Parlamentului, unde s-a citit rezultatul voturilor.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, este noul președinte al Consiuliului Legislativ

Astfel, Florin Iordache este noul președinte al Consiliului Legislativ, după ce a obținut voturile 1 185 de deputați și senatori. Principalul său contracandidat, Austin Zegrean, a primit doar 41 de votur, așa că a fost nevoit să-și recunoască înfrângerea. Celălalt candidat, Duli Ionuț Mazâlu, secretarul general al Consiliului Legislativ, a obținut doar două voturi.

Potrivit legii, este nevoie de votul majorității senatorilor și deputaților, adică 230 de voturi, pentru numirea președintelui Consiliului Legislativ:

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, este noul presedinte al Consiuliului Legislativ
Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, este noul presedinte al Consiuliului Legislativ

A fost ales cu 185 de voturi ”pentru”

(2) Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniti în şedinţa comuna a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a cîte trei propuneri ale birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul comisiilor juridice reunite. Aceştia îşi exercită atribuţiile de la data depunerii, în mod individual, a jurământului prevăzut la alin. (3) în faţa preşedinţilor celor două Camere.
În funcția de președinte a Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost anunțat senatorul USR George Dircă. El a primit 174 de voturi.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României. Cu toate acestea, legea prevede doar cum se numește președintele Consiliului, dar nu spune nimic despre demiterea sa. Așadar, Florin Iordache a pus mâna pe un post de conducere pe care îl va părăsi doar când va dori domnia sa!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI