S-a aflat ce a pățit, de fapt, Elena Udrea înainte să fie dusă la spital. Noi detalii din raportul penitenciarului au ieșit la iveală

Ioana Bucur 05.11.2022, 13:11
S-a aflat ce a pățit, de fapt, Elena Udrea înainte să fie dusă la spital. Noi detalii din raportul penitenciarului au ieșit la iveală

Joi, 3 noiembrie, Elena Udrea a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Ploiești, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. Câteva zile mai târziu, au apărut noi detalii despre condițiile producerii incidentului. Dezvăluirile din raportul de informare trimis Ministerului Justiției de conducerea Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou.

Ce a pățit Elena Udrea înainte să fie dusă la spital

Au fost momente dificile pentru Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului a ajuns joi, 3 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgenă Ploiești, fiind transportată la unitatea medicală cu o ambulanță din Penitenciarul Târgşor.

„La ora 11:36, s-a primit o solicitare de la Penitenciarul Târgşor pentru femeie în vârstă de 49 de ani cu status postlipotimie. La solicitare s-a deplasat o ambulanţă cu medic.

La sosirea ambulanţei, pacienta era conştientă, stabilă hemodinamic. Pacienta a fost transportată la UPU Ploieşti pentru investigaţii suplimentare”; au transmis oficialii Serviciului de Ambulanţă Prahova.

La scurt timp după incident, conducerea penitenciarului a întocmit un raport de informare pe care l-a trimis Ministerului Justiției. Potrivit documentului, Elena Udrea a început să se simtă rău în prima parte a zilei de joi, în timp ce era în curtea închisorii.

„În data de 03.11.2022, în jurul orei 09:52, la curtea de plimbare, o deținută a încercat să se prindă de o bară montată în curtea de plimbare, moment în care a căzut în genunchi. Persoana prezenta o stare alterată a sănătății, în sensul că afirma o stare de amețeală și slăbiciune a organismului”, se arată în raport.

S-a aflat ce a pățit, de fapt, Elena Udrea înainte să fie dusă la spital. Noi detalii din raportul penitenciarului au ieșit la iveală
Elena Udrea a ajuns de urgență la spital

Ce se menționează în raportul penitenciarului

Inițial, a fost dusă la cabinetul medical al centrului de detenție, unde a primit îngrijiri de specialitate. În cele din urmă, s-a decis să se facă solicitare de ambulanță, fiind transportată la Ploiești, la secția UPU a spitalului județean, pentru alte investigații.

„Deținuta a fost prezentată la cabinetul medical al unității, unde a fost consultată de către personalul medical. Ulterior a fost apelat Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, iar în unitate a sosit un echipaj care a preluat deținuta și a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Ploiești în vederea efectuării unor investigații medicale amănunțite.

După producerea evenimentului au fost informate conducerea unității și judecătorul de supraveghere a privării de libertate”, se mai arată în raport, potrivit clujust.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...