S-a aflat acum. TIR-ul de la „Babeş”, defect în curtea spitalului din Ploieşti timp de mai multe luni: „Am avut mari probleme cu TIR-ul acesta. Nici nu ţineam bolnavii acolo”

Elena Avramescu 13.04.2021, 13:58
S-a aflat acum. TIR-ul de la „Babeş”, defect în curtea spitalului din Ploieşti timp de mai multe luni: „Am avut mari probleme cu TIR-ul acesta. Nici nu ţineam bolnavii acolo”

TIR-ul de la „Babeş”, defect în curtea spitalului din Ploieşti. Informații de ultimă oră cu privire la Unitatea mobilă de Terapie Intensivă, unde luni și-au pierdut viața trei persoane din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen.  S-a aflat că această unitate mobilă a fost adusă în curtea spitalului Victor Babeş de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

TIR-ul de la „Babeş”, defect în curtea spitalului din Ploieşti

Conform ultimelor informații apărute, TIR-ul a stat în curtea Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploiești vreme de mai multe luni, fără să fie folosit, din cauza mai multor defecţiuni care au determinat conducerea unităţii medicale să renunţe să-l mai folosească.

Potrivit mai multor surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, TIR-ul s-a defectat de cel puţin de trei ori și au fost probleme la instalaţia de climatizare, tocmai de aceea pacienţii nu puteau fi internaţi acolo din cauza temperaturilor excesiv de mari pe timpul verii (peste 40 de grade Celsius) şi extrem de mici, în decursul iernii.

În acest sens, medicul Radu Rotaru, reprezentantul Fundaţiei pentru SMURD, a spus că unitatea mobilă ATI unde luni au decedat trei pacienţi din cauza unei defecţiuni a fost adus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Se pare că, la acest spital ,a fost, vreme de şapte luni şi jumătate, o unitate mobilă ATI, însă de la jumătatea lunii martie a fost mutată la Spitalul ”Sfântu Ioan” din Capitală. S-ar părea că respectiva unitate adusă din Argeş se află și în prezent în curtea spitalulu, fiind funcţională.

Am avut mari probleme cu TIR-ul acesta. Se defecta tot timpul câte ceva. Nici nu ţineam bolnavii acolo, a declarat Bogdan Toader, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, în subordinea căruia se află unitatea medicală, potrivit Adevărul.

TIR-ul de la Babes
TIR-ul de la Babes

În plus, medicii ploieşteni au spus că, dacă nu se strica instalaţia de climatizare, cu siguranță se strica liftul cu care erau urcaţi pacienţii în TIR. În plus, nu se puteau trata mai mult de 4-5 pacienţi odată pentru că instalaţia de oxigen nu reușea să facă față. Tot medicii de la Spitalul Judeţean Ploieşti explicau că unitatea mobilă putea fi folosită pentru o scurtă perioadă, însă doar pentru stabilizarea bolnavului, și nu pentru un tratament de lungă durată.

Un medic de la Spitalul Judeţean Ploieşti a mărturisit că TIR-ul unde funcţiona unitatea moblidă de ATI a avut probleme chiar și la instalaţia de oxigen care nu putea oferi presiunea necesară unui pacient.

Probleme au fost şi la noi legate de ventilatoare. Am cărat şi noi la 11 noaptea pacienţii cu cârca, repede, repde, din TIR în spital. TIR-ul nu face faţă la toate ventilatoarele, dar ei aşa au crezut la momentul acela. Noi am transmis că este un risc major şi chiar doamnele doctor au cerut scris de la cei de la mentenanţă că totul e ok şi că-şi asumă funcţionalitatea corectă a apraturii şi a ventilatoarelor. Nu am primit nimic, dar am înştiinţat şi am încercat să mărim capacitatea în interiorul spitalului, noi am găsit nişte soluţii să nu-i mai ţinem în TIR, pentru că şi nouă ni s-a părut inadecvat, mai ales că în luna septembrie am mai avut probleme şi la climatizare. La începutul lunii aveam 14 grade noatea şi oamenii aceia erau cu frison, cu febră, vă daţi seama, nu puteau supravieţui la 14 grade, a spus medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI