Cine sunt cei trei pacienţi care au murit în urma incidentului de la Spitalul Victor Babeş

Stan Filon 13.04.2021, 13:36
Cine sunt cei trei pacienţi care au murit în urma incidentului de la Spitalul Victor Babeş

S-a aflat cine sunt cei trei pacienți care au murit în urma incidentului care a avut loc la secția mobilă ATI din curtea Spitalului Victor Babeș. S-a deschis un dosar penal pentru a se afla exact cum s-a ajuns ca cele trei victime să moară sufocate sub ochii medicilor.

Anchetatorii au precizat cine sunt cei trei pacienţi care au murit în urma incidentului de la Spitalul Victor Babeş

Cele trei victime ale incidentului de la Victor Babeș sunt trei femei care s-au infectat cu coronavirus și au mers la spital pentru a primi o șansă la viață. Aceste femei însă au murit după c instalația de oxigen s-a defectat pur și simplu. Alți cinci pacienși au fost la un pas de moarte, însă au fost trimiși de urgență la alte spitale din București.

”În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”. În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului”, a anunțat conducerea spitalului bucureștean, potrivit Mediafax.

Cine sunt cei trei pacienti care au murit in urma incidentului de la Spitalul Victor Babes
Cine sunt cei trei pacienti care au murit in urma incidentului de la Spitalul Victor Babes

Medicii legiști vor stabili care a fost cauza decesului

Poliția Capitalei a anunțat marți cine sunt cei trei pacienși decedați. În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani. Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la INML pentru autopsie. Medicii legiști vor stabili care a fost cauza decesului.

„Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat.

Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei a deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt făcute împreună cu procurori de la Parchetul Tribunalului București. Luni seară au fost audiate 7 persoane din rândul personalului medical și tehnic, iar audierile continuă și marți la Poliția Capitalei.

TIR-ul în care se află secția mobilă ATI a fost sigilată de procurori, care au luat mai multe probe, printre care și computerul care înregistreaza parametrii de oxigen.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...